avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... modificarea certificatului de nastere al copilului meu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

modificarea certificatului de nastere al copilului meu

sint necasatorita si am un copil cu perechea mea am nascut in spania si nu mi-au scris numele meu de familie in certificatul de nastere .am fost in rominia sa ii fac actele la baiat si in certificatul rominesc au trecut liniuta in loc de numele de mama. le-am dus certificatul modificat si nu au vrut sa mi-l modifice. ce pot face acum ca daca nu modific certificatul de nastere nu vor sa mai imi schimbe pasaportul la baiat ca acum sint iar in spania cu baiatul . cum putem proceda de aici?
Cel mai recent răspuns: marian67 , utilizator 08:19, 22 Decembrie 2011
trebuie facuta rectificarea certificatului de nastere din spania si dupa aceea a celui romanesc... dupa aceea faceti pasaport copilului dvs
am facut rectificarea si pasaportul l-am facut pe baza certificatului spaniol acum sint cu copilul in spania dar mi-au spus ca nu mi- l pot rectifica pe cel rominesc . si cei de la pasapoarte mi-au spus ca nu mai imi prelungesc valabilitatea pina nu vin cu certificatul de nastere corectat. mai am 6 luni la dispozitie
Sa intelegem ca in certificatul romanesc la rubrica numele mamei este liniuta, dar la prenumele mamei este scris prenumele dvs. ? In schimb copilul are numele tatalui iar la rubrica tata este trecut cu numele si prenumele concubinul dvs?
puteti face o procura prin ambasada la o terta persoana, pentru a depune documentatia la serv de evidenta-stare civila unde aveti domiciliul in romania in vederea rectificarii actului de nastere- transcris..
de retinut ca in procura sa fie mentionat si faptul ca poate ridica noul certificat acea persoana... dupa noua legislatie nu poate dura mai mult de 30 de zile
aly_net a scris:

puteti face o procura prin ambasada la o terta persoana, pentru a depune documentatia la serv de evidenta-stare civila unde aveti domiciliul in romania in vederea rectificarii actului de nastere- transcris..
de retinut ca in procura sa fie mentionat si faptul ca poate ridica noul certificat acea persoana... dupa noua legislatie nu poate dura mai mult de 30 de zile

Rectificarea unui act de stare civila se face doar in anumite conditii, ori d,na nu se incadreaza intrucat actul original la momentul transcrierii asa era, fara numele mamei. A transcrie inseamna a copia litera cu litera, cifra cu cifra certificatul original, lucru pe care sunt convins ca cei de la st.civ. i l-au pus in vedere d.nei la momentul in care i-au preluat actele. Probabil ca d.na a insistat sa i se faca asa cum era certificatul din strainatate fie ca se grabea atunci fie ca nu a inteles ce repercursiuni ulterioare pot aparea iar acum vrea sa fie cum e bine pentru dumneai. Numai ca acum nu mai e la fel de usor. Eventual sa se faca o completare a actului in instanta in sensul de a se completa rubrica lipsa, dar ce sa rectifice ofiterul de stare civila daca nu a scris nimic?

Alte discuții în legătură

Persoana interesata rectificare certificat de nastere cyan cyan Pentru rectificarea datelor din certificatul de nastere cererea poate fi depusa numai de catre persoana interesata sau aceasta poate imputernici alta persoana ... (vezi toată discuția)
Rectificare prenume in certificatul de nastere Luminida Luminida Pe certificatul de nastere al baiatului meu este trecut incomplect numele mamei In cazul acesta ce se poate face? Baiatul are 8ani.Acum am aflat intimplator ... (vezi toată discuția)
Schimbarea prenumelui mamei decedate de catre fiu miodana miodana Buna ziua, Vreau sa intreb cum se procedeaza in cazul in care prenumele mamei este gresit trecut in certificatul de nastere al fiului.Concret este vorba ... (vezi toată discuția)