Va multumesc inca o data pentru raspunsuri si implicare.
Intr-adevar, eu am postul rezervat pana la 31 august 2015 in baza art. 255, alin 8 din Legea 1/2011. Din pacate, nu ma incadrez in niciunul dintre celelalte alineate (1-5) cu exceptia alin. 6.
Iata cateva detalii pe care le-am omis si care pot conta:
- In aceasta perioada de concediu fara plata locuiesc in strainatate unde mi se monitorizeaza sarcina si unde voi si naste la sfarsitul lunii decembrie 2015-inceputul lunii ianuarie 2016
- Nu am realizat niciun venit in tara.
Ce-mi doresc eu este sa vin la locul de munca o luna de zile pentru stagiu de cotizare si apoi sa-mi rezerv postul prin concedii medicale (conform starii mele) si sa plec inapoi in strainatate (unde datorita unor probleme de sanatate sunt mai bine ingrijita), iar apoi sa raman 2 ani in CCC. Nu am pretentia la indemnizatie ci doar sa-mi rezerv postul, atat. Nu stiu daca pot sa separ acordarea concediilor de indemnizatii care sunt ultima mea grija.
Daca fac dovada muncii in strainatate (in UE), se considera stagiu de cotizare si in Romania?
Pentru a beneficia de CCC as putea plati din urma pe anul in care am fost in CFP la Casa de Asigurari de Sanatate?
Sunt profesor titular cu o vechime de 7 ani in invatamant. In acest ultim an scolar (pana la 31 aug) sunt in concediu fara plata. Intre timp, am ramas insarcinata. Exista vreo posibilitate sa-mi rezerv in continuare postul de la 1 septembrie prin concedii (medical, risc maternal, prenatal, postnatal, etc) fara indemnizatie? Sunt constienta de faptul ca in ultimul an nu am avut contributii sociale si deci nu solicit indemnizatie ci doar dreptul la concedii.
Va multumesc anticipat!