avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Activitate amalia94

Activitate amalia94

Răspuns la discuția Cote succesiune
da,casa era un comun ! Se pare ca legea le-a dat celor 2 copii cate 5/16 si mamei 6/16...Asa trebuie s a arate cotele?
Discuție Cote succesiune
Buna dimineata, Va reletez urmatoarea situatie; mama este casatorita a doua oara si sotul ei a decedat n mai 2023. Sotul ei are 2 copii din prima casatorie. As dori sa stiu ce cote ar avea fiecare in dezbaterea succesiunii , avand in vedere ca sotii si_au facut intre ei un testament la notar, in are se prevede ca sotul supravietuitor dobandeste intreaga avere si bunuri. Obiectul supus sucesiunii este un apartament! Multumesc!
Discuție succesiune
Buna ziua, tatal meu a decedat si m-am prezentat singura la un notar pt a incheia succesiunea.Ne-a comunicat suma care trebuie platita pt. succesiune, dar mama mea vrea sa renunte la parte ei in favoarea mea si notarul ne-a spus ca in acest caz, suma de plata se dubleaza, ca trebuie platita si partea mamei. Ceea ce nu inteleg este urmatorul fapt: de ce trebuie sa platesc de 2 ori pt. acelasi bun?Va rog sa ma lamuriti! Va multumesc!
Buna ziua, am o intrebare: tatal meu a decedat si am aflat abia dupa un an ( Mentionez ca tata s-a- despartit de mama in urma cu mult timp) .Actuala sotie a declarat ca nu exista mostenitori, dar eu si fratele meu vrem sa aflam daca mai putem pretinde ceva din mostenire si daca, da, ce cota ne-ar reveni! Multumesc