Buna ziua,
Ieri la sfarsitul zilei am fost obligata si fortata de catre angajator sa imi scriu demisia fara niciun motiv. am refuzat,iar acesta a recurs la amenintari ca nu ma mai primeste ca ma da afara din sediu si ca ma inceteaza disciplinar. eu i.am cerut explicatii pentru ce sa imi scriu demisia,ca ma da afara abuziv,iar el spunandu-mi ca nu mai are nevoie de mine.
Azi m-am prezentat la birou la program normal iar dupa 2 ore acesta a venit si m-a dat afara din sediu,m-a impins de la spate. I-am spus ca am tot dreptul sa vin la munca deoarece nu mi-am scris demisia si sunt inca angajata. daca tot insista sa imi scrie el pe foaie cum ca de azi nu mai are nevoie de mine si nu ma mai primeste.
Primul pas a fost sa merg direct la itm,am depus o plangere,am explicat ca m-a obligat sa imi scriu demisia si ca azi m-a scos afara pe poarta si refuza sa ma mai primeasca. Doamna de la informatii mi-a spus ca ar trebui sa am ca martor pe cineva cum ca m-a dat afara (eu am inregistrat pe tel convorbirea cum ca ma da afara), sau ca drept dovada sa corespondez cu ei prin posta in caz ca voi ajunge in instanta.
Intrebarea mea este si va rog mult sa imi raspundeti ce anume trebuie sa le scriu ca sa trimit prin posta? Ceva din care sa reiasa ca ei nu ma mai primesc...
Va multumesc anticipat
Buna seara,
Sunt angajata intr-o firma de paza din 23 sept 2014, iar pana in acest moment nu am beneficiat de concediu de odihna.
Am inaintat o cerere de acordare catre directorul societatii pentru o perioada de 10 zile lucratoare iar acesta a respins-o si refuza sa imi acorde dreptul de efectuare a concediului. ba mai mult imi ofera un maxim de doar 5 zile sau sa imi scriu demisia.(practic ma pune sa aleg una din cele doua variante).
Ce este de facut in acest caz,avand in vedere ca eu trebuie sa plec in concediu mai mult de 5 zile de cat imi poate oferi,si refuz sa imi dau demisia (ma obliga)?
Mentionez ca dl director mi-a spus ca nimeni nu ia mai mult de 5 zile CO pe an.
Ce se intampla daca plec in concediu 10 zile avand in vedere ca cererea este respina, pe ce baza ma poate da afara daca refuz sa imi scriu demisia?