avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Activitate katalyn84

Activitate katalyn84

Daca eu am semnat un contract cu o banca pentru un card de debit iar dupa 9 ani nu am mai putut plati , banca are voie sa imi vanda datele personale [nume,cnp,serie,nr telefon, etc]catre o terta firma de recuperare .
In contractul semnat cu banca nu este stipulat si numele firmei de recuperare ,iar prin semnarea acelui contract eu imi dau acordul ca doar BANCA sa imi FOLOSEASCA datele si nu orice firma ,persoana ,etc din tara asta .
Daca o FIRMA,PERSOANA imi foloste datele fara acordul meu asta nu este infractiune,pot face plangere la politie?
Am facut o descoperire de card pe 3 salarii la BRD prin 2004-2005 ,de atunci am folosit si acoperit suma disponibila de 2 ori pana 2012. La ultima descoperire nu am mai reusit sa acopar suma retrasa [ firma unde lucram a intrat in insolventa si ne-au trimis acasa ,aveam de platit chirie in Bucuresti,etc ] . In decembrie 2013 am cerut amanarea de la plata pe o perioada de 3-6 luni insa mi s-a zis ca nu am dreptul ,ca nu ma incadrez ,etc.Suma descoperita era de 6000 ron si nu am mai reusit sa platesc. Acum 2-3 luni am fost instiintat de banca Reiffeisen la care am un card salariu [dar nu il mai folosesc] ca mi s-a instituit poprire si ca am cardul blocat de o firma de recuperare prin hotarare judecatoreasca,mentionez ca am card de cumparaturi la Reiffeisen dar pe acesta nu l-au blocat.
Intrebare:
1.Banca poate sa imi vanda contractul catre o terta firma fara sa ma anunte?
2.Firma respectiva ma poate da in judecata imi poate bloca conturi fara o instiintare ?
3.Firma respectiva imi poate pune poprire pe salariu,imi poate obliga patronul sa imi opreasca bani din salariu?
4. Ce abuzuri poate comite banca si firma recuperatoare si care sunt ele?