avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ce abuzuri comit firmele de recuperare creante?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ce abuzuri comit firmele de recuperare creante?

Am facut o descoperire de card pe 3 salarii la BRD prin 2004-2005 ,de atunci am folosit si acoperit suma disponibila de 2 ori pana 2012. La ultima descoperire nu am mai reusit sa acopar suma retrasa [ firma unde lucram a intrat in insolventa si ne-au trimis acasa ,aveam de platit chirie in Bucuresti,etc ] . In decembrie 2013 am cerut amanarea de la plata pe o perioada de 3-6 luni insa mi s-a zis ca nu am dreptul ,ca nu ma incadrez ,etc.Suma descoperita era de 6000 ron si nu am mai reusit sa platesc. Acum 2-3 luni am fost instiintat de banca Reiffeisen la care am un card salariu [dar nu il mai folosesc] ca mi s-a instituit poprire si ca am cardul blocat de o firma de recuperare prin hotarare judecatoreasca,mentionez ca am card de cumparaturi la Reiffeisen dar pe acesta nu l-au blocat.
Intrebare:
1.Banca poate sa imi vanda contractul catre o terta firma fara sa ma anunte?
2.Firma respectiva ma poate da in judecata imi poate bloca conturi fara o instiintare ?
3.Firma respectiva imi poate pune poprire pe salariu,imi poate obliga patronul sa imi opreasca bani din salariu?
4. Ce abuzuri poate comite banca si firma recuperatoare si care sunt ele?
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 08:43, 17 Iulie 2015
Ca să fim bine înțeleși, nu vă cert, încerc doar să vă dau câteva informații.

Când creditorul încearcă să îți recupereze creanța, nu face un abuz, își exercită un drept legitim. Cel care nu îți respectă obligațiile este debitorul, care nu plătește, și nu invers.

1.Da, singurul efect al lipsei de notificare este că puteți plăti băncii.
2.Nu vă dă în judecată, contractul e titlu executoriu, doar îl investește cu formulă executorie și face cerere de executare, la executor. Executorul trebuie să vă înștiințeze când pune poprire.
3.Da, da, da, vi se va opri 1/3 din venitul net lunar.
4. Nu pot comite niciun abuz, pot face doar cele permite legea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Kruk poate pune poprire pe cardurile de credit ( de cumparaturi ... KmMihai KmMihai Kruk poate pune poprire pe cardurile de credit ( de cumparaturi ? Daca da , in ce conditii. Multumesc (vezi toată discuția)
Blocare cont, card, internet banking cristi.a cristi.a Buna ziua, Mi-a fost instituita poprire pe salariu de 50%. Angajatorul si-a luat angajamentul de a vira lunar 50% catre executor, restul de 50% fiindu-mi ... (vezi toată discuția)
Executare cu oprire pe salariu LittleMary LittleMary Buna ziua, Acum 3 ani am avut o descoperire de card la[][pe care nu am mai achitat-o. In tot acest timp nu am primit nimic de la ei sau de la vreo firma de ... (vezi toată discuția)