avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate emi13

Activitate emi13

Răspuns la discuția Autorizatie constructie gard
Multumesc pentru raspuns!
O sa studiez legislatia recomandata.
Sper doar ca cheltuielile pt obtinerea unei astfel de autorizatii sa nu depaseasca valoarea gardului in sine, desi...ma astept si la asa ceva din partea "dragelor" noastre autoritati...

Daca se doreste construirea unui gard din placi zincate, fara fundatie de beton, pentru delimitarea unei proprietati (vie si teren arabil), cu acordul vecinului, este necesara obtinerea autorizatiei de constructie de la primarie pt acesta? Precizez ca topometristul care a facut masuratorile pt obtinerea cartii funciare si cadastru a spus ca este necesara ridicarea acestui gard, pt a fi delimitata clar proprietatea. In prezent nu exista nici un gard in acea parte a proprietatii.
Multumesc anticipat!
Buna ziua,
Revin cu precizari, pentru cei interesati, in legatura cu subiectul de mai sus. Am fost la primaria sectorului in care locuiesc pentru a ma lamuri si, de acolo, am primit urmatoarea informatie: in cazul in care parintele copilului cu handicap ( grav sau accentuat) se reintoarce la serviciu dupa implinirea a 7 ani ai copilului, poate beneficia de program redus la 4 ore si de o suma de 650 lei, platita acestuia. Conditia pentru primirea acestei sume de bani este ca programul sa fie cel de 4 ore.
Cautand informatii, am gasit ca baza legala este OUG 111/2010, art. 32, alin 1 si 5.
Sper ca aceste informatii sa fie de folos.
Buna ziua,
Daca o mama care are un copil cu certificat de handicap grad accentuat, valabil pana la implinirea varstei de 8 ani si 1 luna a copilului, doreste sa revina la serviciu la implinirea a 7 ani ai copilului, cand inceteaza indemnizatia de crestere a copilului, poate beneficia de stimulentul de insertie, pana la expirarea certificatului de handicap? Daca da, conditiile de acordaresi actele de depus raman cele din lege?
Multumesc!
Buna ziua,
Multumesc pt raspuns. Sunt de acord cu dvs, insa daca nu aveau cei de la Agentie prelungirea certificatului, care expirase in iunie,de unde au stiut sa vireze cele 1200 lei? Oricum, luni merg la ei sa vedem care e situatia.
Va rog sa-mi confirmati insa, daca am dreptate cand spun ca indemnizatia nu ar fi trebuit sa fie modificata fata de anul trecut.
Multumesc!
Buna ziua,
Sunt in urmatoarea situatie: copilul meu a fost incadrat la 9 luni in grad de handicap mediu, anul trecut. Eu optasem pt concediu crestere copil pana la 1 an, primind indemnizatie de 3400 lei. Anul acesta, in iunie, am obtinut un alt certificat, de data asta cu grad de handicap accentuat (deci problemele s-au agravat intre timp), la varsta de 1 an si 9 luni a copilului. Pana la acea data, am primit indemnizatia de 3400 lei. Decizia pentru noua indemnizatie, valabila pt inca un an, deci pana in iunie 2016, cand copilul va implini 2 ani si 9 luni, inca nu am primit-o. Surpriza a fost insa cand azi, verificand contul bancar, am observat ca au fost virati doar 1200 lei ca indemnizatie.
Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca este legal ceea ce face Agentia de plati a sectorului 5, reducandu-mi aceasta indemnizatie, deoarece eu una nu am gasit nimic precizat in acest sens in legislatie. Unde anume se precizeaza ca se modifica indemnizatia la minimul legal, daca am urmat aceiasi pasi ca si anul trecut in obtinerea certificatului de handicap?
Va multumesc anticipat pt raspunsuri!