avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent insertie dupa 7 ani ai copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent insertie dupa 7 ani ai copilului

Buna ziua,
Daca o mama care are un copil cu certificat de handicap grad accentuat, valabil pana la implinirea varstei de 8 ani si 1 luna a copilului, doreste sa revina la serviciu la implinirea a 7 ani ai copilului, cand inceteaza indemnizatia de crestere a copilului, poate beneficia de stimulentul de insertie, pana la expirarea certificatului de handicap? Daca da, conditiile de acordaresi actele de depus raman cele din lege?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: emi13 , utilizator 14:58, 27 Februarie 2020
Buna ziua,
Revin cu precizari, pentru cei interesati, in legatura cu subiectul de mai sus. Am fost la primaria sectorului in care locuiesc pentru a ma lamuri si, de acolo, am primit urmatoarea informatie: in cazul in care parintele copilului cu handicap ( grav sau accentuat) se reintoarce la serviciu dupa implinirea a 7 ani ai copilului, poate beneficia de program redus la 4 ore si de o suma de 650 lei, platita acestuia. Conditia pentru primirea acestei sume de bani este ca programul sa fie cel de 4 ore.
Cautand informatii, am gasit ca baza legala este OUG 111/2010, art. 32, alin 1 si 5.
Sper ca aceste informatii sa fie de folos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenirea la munca din concediu crestere copil cu handicap Thy77 Thy77 Eu sunt in concediu crestere copil pana la 3 ani...daca revin la munca mai inainte cu 60 de zile sa facă 3 ani primesc 600 lei inserție pana face 4 ani?dar ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie buna ziua, vreau sa depun dosarul pentru ... ionnita ionnita Stimulent de insertie Buna ziua, vreau sa depun dosarul pentru stimulent de insertie si mi s-a spus ca nu pot obtine acest stimulent deoarece nu am fost cel ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie elainepage elainepage Buna ziua, Am nascut in noiembrie 2014 si am optat pentru concediul de crestere a copilului de 2 ani. Pentru a beneficia de stimulentul de insertie dupa ... (vezi toată discuția)