avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie Buna ziua, vreau sa depun ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie Buna ziua, vreau sa depun dosarul pentru ...

Stimulent de insertie
Buna ziua, vreau sa depun dosarul pentru stimulent de insertie si mi s-a spus ca nu pot obtine acest stimulent deoarece nu am fost cel putin o luna in concediu crestere copil, copilul implineste virsta de 2 ani pe 24. februarie 2021, mentionez ca eu lucrez fara intrerupere din 2005 pina in prezent, ori in lege scrie altceva:
Stimulent de inserţie, reprezintă 50% din cuantumul minim al indemnizației stabilit la art.2 alin.(2), se acordă la cerere persoanelor care au realizat în ultimele 24 de luni anterior datei naşterii copilului, timp de 12 luni, venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit Codului Fiscal și care obțin venituri supuse impozitului pe venit potrivit art.3 din Lg.66/2016, cu cel puțin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani pentru copilul cu handicap, au dreptul la stimulentul de inserție până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani, respectiv 4 ani pentru copilul cu handicap.
Ce pot face?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Darib , utilizator 09:59, 8 Mai 2021
Beneficiar al stimulentului de insertie este oricare dintre cei doi parinti care se afla in concediul pentru cresterea copilului daca revine la munca inainte de terminarea concediului pentru cresterea copilului.
OUG 111/2010
art.7
(1) Persoanele care, în perioada în care sunt îndreptățite să beneficieze de concediul pentru creșterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obțin venituri supuse impozitului potrivit art. 3 au dreptul la un stimulent de inserție în cuantum lunar de 50% din cuantumul minim al indemnizației stabilit la art. 2 alin. (2).

(2) Pentru persoanele care obțin venituri supuse impozitului potrivit art. 3, cu cel puțin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, stimulentul de inserție se acordă astfel:
a) până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani;
b) până la împlinirea de către copil a vârstei de 4 ani, în cazul copilului cu handicap, fără a beneficia în această perioadă de prevederile art. 31 alin. (1) și (2).
.....
(4) Începând cu drepturile lunii aprilie 2017, cuantumul stimulentului de inserție se stabilește la 650 lei.
.....

In speta, legea prevede ca, se acorda persoanelor care, în perioada în care sunt îndreptățite să beneficieze de concediul pentru creșterea copilului,......
La data de 01.08.2018 a incetat Contractul Individula de Munca pe perioada determinata, in conditiile Art. 56, pct. 1, lit. i si pct. 2 din Codul Muncii, de la data de 01.08.2018 sotia a fost preluata de CAS in plata conform art. 32 din OUG. 158/2005.
Pe 24.02.2019 s-a nascut copilul, Eu nu am intrat in Concediu Crestere Copil, pe 24.02.2021 implineste copilul 2 ani.
Pot beneficia de Stimulent de insertie pina la implinirea virstei de 3 ani a copilului?
Sotia nu o sa se intoarca la munca deoarece a avut ctr pe perioada determinata,
Nu puteti beneficia de stimulentul de insertie.
Buna ziua… am fost in stimulent de inserție pt primul copil între timp am rămas însărcinată și am rămas in prenatal si am luat in continuare stimulentul pana a făcut băiatul 3 ani… si după ceva timp mi-a venit acasă o citație cum ca trebuie sa dau 2000 de lei înapoi pt k prenatalu nu a fost impozabil si sa dau Suma aceea înapoi .. e corect așa?
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Mai 2021
Darib, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare concediu crestere copil in varsta de pana la 2 ani delia2007 delia2007 Buna ziua. Am o salariata care se afla in concediu crestere copil in varsta de 2 ani din data de 26.05.2015. Pe data de 07.04.2017 va inceta suspendarea ... (vezi toată discuția)
Acordare stimulentului de insertie crsulici crsulici Buna ziua, Am auzit ca, conform noii legi de la 1 iulie 2016, daca doresc sa-mi prelungesc concediul de crestere copil de la 2 la 3 ani, voi primi un ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie 2016 smileylory smileylory Buna. Daca fiica mea implineste 2 ani in decembrie 2016, iar sotul nu isi va lua ultima luna \"concediul tatalui\", pentru a beneficia de stimulentul de ... (vezi toată discuția)