avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulentul de insertie 2016
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulentul de insertie 2016

Buna. Daca fiica mea implineste 2 ani in decembrie 2016, iar sotul nu isi va lua ultima luna "concediul tatalui", pentru a beneficia de stimulentul de insertie cand ar trebui sa ma intorc eu la munca?
Stimulentul se acorda pana implineste fetita 3 ani chiar daca am optat pentru concediul de crestere a copilului pana la 2 ani?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:18, 19 Iulie 2016
In octombrie 2016 , trebuie sa reveniti la munca pentru a beneficia de stimulentul de insertie pana la varsta de 3 ani.

Art. 7 OUG 111/2010
(1) Persoanele care, in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului, prevazut la art. 2 alin. (1), obtin venituri supuse impozitului potrivit art.3 au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 50% din cuantumul minim al indemnizatiei stabilit la art. 2 alin. (2).
(2) Pentru persoanele care obtin venituri supuse impozitului potrivit art. 3, cu cel putin 60 de zile inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, acordarea stimulentului de insertie se prelungeste astfel:
a) pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani;
b) pana la implinirea de catre copil a varstei de 4 ani, in cazul copilului cu handicap, fara a beneficia in aceasta perioada de prevederile art. 31 alin. (1) si (2).
1. Daca reluati activitatea cu cel putin 60 de zile inainte de a implini copilul 2 ani veti beneficia de stimulentul de insertie pana implineste copilul 3 ani, indiferent daca tatal intra sau nu cel putin o luna in CCC.

2. - Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC), si nu a intrat cel putin o luna in CCC, dvs. veti primi stimulentul de insertie numai pana implineste copilul 2 ani si 11 luni.
- Daca tatal intra in CCC, pe acea perioada dvs. nu beneficiati nici de indemnizatie pentru CCC nici de stimulentul de insertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare stimulentului de insertie crsulici crsulici Buna ziua, Am auzit ca, conform noii legi de la 1 iulie 2016, daca doresc sa-mi prelungesc concediul de crestere copil de la 2 la 3 ani, voi primi un ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil carmen1975 carmen1975 Buna seara. Vreau sa intreb referitor la stimulentul de insertie, urmatoarea situatie: am optat de la inceput pentru CCC pana la 2 ani, trebuind sa revin la ... (vezi toată discuția)
B twiny twiny Buna ziua, Sunt in concediu de crestere copii si in curand ma reintorc la serviciu, intrebarea este cand? Perioada de concediu pt care am optat este de 2 ... (vezi toată discuția)