avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... incetare concediu crestere copil in varsta de pana la ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

incetare concediu crestere copil in varsta de pana la 2 ani

Buna ziua. Am o salariata care se afla in concediu crestere copil in varsta de 2 ani din data de 26.05.2015. Pe data de 07.04.2017 va inceta suspendarea contractului de munca pentru crestere copil,deoarece copilul implineste 2 ani . Mama doreste sa revina la serviciu cu 2 luni mai devreme.
Beneficieaza de stimulent daca revine mai devreme? Daca da, pe ce perioada si care este cuantumul stimulentului ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: delia2007 , utilizator 12:17, 27 Octombrie 2016
Art. 7 OUG 111/2010
(1) Persoanele care, in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului, prevazut la art. 2 alin. (1), obtin venituri supuse impozitului potrivit art.3 au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 50% din cuantumul minim al indemnizatiei stabilit la art. 2 alin. (2).
(2) Pentru persoanele care obtin venituri supuse impozitului potrivit art. 3, cu cel putin 60 de zile inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, acordarea stimulentului de insertie se prelungeste astfel:
a) pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani;
b) pana la implinirea de catre copil a varstei de 4 ani, in cazul copilului cu handicap, fara a beneficia in aceasta perioada de prevederile art. 31 alin. (1) si (2).

Asadar , daca va reluati activitatea cu cel putin 60 de zile inainte de a implini copilul 2 ani - adica , inainte de data de 07.02.2017 - va beneficia de stimulentul de insertie pana implineste copilul 3 ani.

Va primi un stimulent de insertie = 532 lei

multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie ana06 ana06 buna in legatura cu noua lege am inteles ca pana la implinira a 3 ani a copilului daca se incepe mai repede munca primesti 531 lei stimulent.Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Stimulent de intorcere la munca balintgyorgy balintgyorgy Buna ziua. Sotia e in concediu de crestere a copilului. Daca se va intoarce cu 60 de zile mai devreme la munca, v-a primi 500 lei pentru copil pana va implini ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil iulyt iulyt Buna seara. Sotia mea se afla in prezent in concediu de crestere, bebe avand 10 luni, dar doreste sa se reintoarca in campul muncii. Pot eu, tatal copilului sa ... (vezi toată discuția)