avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulent insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulent insertie

buna
in legatura cu noua lege am inteles ca pana la implinira a 3 ani a copilului daca se incepe mai repede munca primesti 531 lei stimulent.Intrebarea mea este pana la implinirea a 2 ani primesti 531lei plus 200 alocatia copilului ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:22, 26 August 2016
OUG 111/2010
art.7
(1) Persoanele care, în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obţin venituri supuse impozitului potrivit art. 3 au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 50% din cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit la art. 2 alin. (2).

(2) Pentru persoanele care obţin venituri supuse impozitului potrivit art. 3, cu cel puţin 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, acordarea stimulentului de inserţie se prelungeşte astfel:
a) până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani;
b) până la împlinirea de către copil a vârstei de 4 ani, în cazul copilului cu handicap, fără a beneficia în această perioadă de prevederile art. 31 alin. (1) şi (2).
....

Cuantumul minim al indemnizatie este de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată (85% x 1250 = 1063 lei).

In speta, stimulentul de insertie are o valoare de 50% x 1063 = 532 lei , indiferent de durata acordarii acestuia. La acesta se mai adauga pana la varsta de 2 ani cuantumul alocatiei de stat de 200 lei.

Ultima modificare: Vineri, 26 August 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. Daca sunteti in concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani si reluati activitatea cu cel putin 60 de zile inainte de a implini copilul varsta de 2 ani veti beneficia de stimulentul de insertie de 532 lei lunar pana inclusiv in ziua in care copilul implineste varsta de 3 ani.

2. Alocatia de stat pentru copii este de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 84 lei lunar pana la varsta de 18 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare concediu crestere copil in varsta de pana la 2 ani delia2007 delia2007 Buna ziua. Am o salariata care se afla in concediu crestere copil in varsta de 2 ani din data de 26.05.2015. Pe data de 07.04.2017 va inceta suspendarea ... (vezi toată discuția)
Concediu pt. cresterea copilului BobuL BobuL Buna ziua ! Sunt in concediu pt. cresterea copilului pana la 2 ani. Daca ma angajez in aceasta perioada doar cu 4 ore, mai primesc cei 500 lei de la stat ? (vezi toată discuția)
Ccc- contract munca incetat Dreamdream Dreamdream Buna ziua! Ma aflu in CCC si beneficiez de indemnizatia lunara.Nu am un contract de munca suspendat pe 2 ani dat fiind ca mi-a incetat contractul la data ... (vezi toată discuția)