avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Activitate phoenix13

Activitate phoenix13

buna ziua,

cum pot afla si eu daca s-a aprobat din nou legea aceasta legata de detinerea unei arme de vanatoare

""Noua lege interzice deţinerea armelor de vânătoare în stare de funcţionare de către persoane care nu sunt înscrise într-o Asociaţie de vânătoare legal constituită şi care să fie gestionară de fonduri de vânătoare.""
multumesc, o sa incerc sa vad daca reusesc ceva :)
salut,

am o asigurare facultativa (a trebuit sa o fac pt programul prima casa) in care printre riscurile asigurate se afla si in caz "inundatii, cutremur, alunecari de teren"".
azi am primit mesaj de la banca unde am creditul ca trebuie sa merg sa prezint si asigurarea pad sau daca nu o am sa inchei una , asigurare care practic ma asigura strict impotriva "inundatii, cutremur, alunecari de teren""

am citit pe site-ul pad urmatoarele:

Daca am o asigurare facultativă, mai este necesar să închei și polița de asigurare obligatorie?
Conform modificarilor aduse Legii nr. 260/2008 prin Legea nr. 243/2013 (intrată în vigoare la data de 27 iulie 2013), proprietarii de locuinţe care au încheiate poliţe de asigurare facultativă, au obligaţia de a încheia PAD la data expirării acesteia sau in cazul contractelor de asigurare multianuale, la data primei aniversari a acestora, ulterioare datei de 27 iulie 2013.
Societățile de asigurare autorizate vor putea încheia asigurări facultative pentru locuinţe pentru riscurile care fac obiectul contractului de asigurare obligatorie a locuinţelor, numai pentru sumele asigurate care exced sumele asigurate obligatoriu conform Legii nr. 260/2008, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
Pentru riscurile şi sumele asigurate obligatoriu, societățile de asigurare autorizate vor putea încheia doar poliţe de asigurare obligatorie împotriva dezastrelor naturale – PAD.

din asta ar trebuii sa inteleg ca asigurarea facultativa pe care o am ar trebuii sa imi asigure restul riscurilor specificare in ea mai putin ce e obligatoriu in pad? ar trebuii sa cer o recalculare a asigurarii facultative la firma unde o am?

multumesc1.