daca serviciul intern de prevenire si protectie exista in intreprindere si isi indeplineste toate atributiile legale, dar in organigrama este denumit serviciul SSM, si nu SIPP, este vreo problema? trebuie neaparat sa se schimbe denumirea serviciului?
Prin Legea 183/2015 s-a modificat ordonanta 185/2005 prin abrogarea art.3.1 si eliminarea alin.3.1, 3.2 si 3.3 din art.51.
Intrebarea este daca aceste modificari au vreo influenta asupra art.81 alin 6:
”(6) Angajatorii au obligaţia să transmită casei de asigurări sociale de sănătate, în termen de maximum 6 zile de la data la care au fost înştiinţaţi cu privire la apariţia stării de incapacitate temporară de muncă, lista persoanelor angajate aflate în incapacitate temporară de muncă, precum şi datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor şi unitatea în care funcţionează acesta şi declaraţia prevăzută la alin (2), dacă au solicitat-o.”
Cum aplic OUG 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă:
referitor la Art. 4. : ”B. Pentru menţinerea stării de sănătate a angajaţilor:
a) asigurarea apei minerale adecvate, câte 2-4 litri/persoană/schimb;”
Daca in schimbul de noapte nu mai sunt intrunite conditiile de temperatura extrema, dar in timpul zilei acestea sunt prezente, se distribuie apa si personalului din tura de noapte?