avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... OUG 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

OUG 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă

Cum aplic OUG 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă:
referitor la Art. 4. : ”B. Pentru menţinerea stării de sănătate a angajaţilor:
a) asigurarea apei minerale adecvate, câte 2-4 litri/persoană/schimb;”
Daca in schimbul de noapte nu mai sunt intrunite conditiile de temperatura extrema, dar in timpul zilei acestea sunt prezente, se distribuie apa si personalului din tura de noapte?
Cel mai recent răspuns: cristina_volf , utilizator 08:05, 29 Iulie 2015
Perioadele de temperaturi extreme se refera la perioadele declarate ca atare de catre INM si nu se refera strict doar la orele in care temperatura efectiva, atmosferica, este de peste 37 grade C.
Nu intra sub incidenta OUG nr.99/2000 perioada de noapte decat in situatiile in care sunt temperaturi de peste 37 grade Celsius sau de minus 20 grade Celsius.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrerupere activitate temperaturi extereme marianadavid marianadavid Buna ziua, O societate , cu angajati care lucreaza in aer liber, curatenie parcari, poate intrerupe activitatea zilnic cateva ore, conform Ordonantei 99 / ... (vezi toată discuția)
Acordarea apei pe timp de canicula lenus70 lenus70 Buna ziua! Salariatii care au la locurile de munca un climat termic adecvat- instalatii de aer conditionat- mai beneficiaza de dreptul a primi apa in zilele ... (vezi toată discuția)
Programul de lucru in perioada caniculara rodica_rodi rodica_rodi Buna ziua.Am si eu o problema legata de desfasurarea lucrului in perioadele de canicula,la care va rog sa imi dati un raspuns. Sunt functionar public la o ... (vezi toată discuția)