Buna ziua,
Stiu ca din punct de vedere legal nu pot deschide PFA cu sediul social in apartamentul in care locuiesc fara acceptul vecinilor cu care am perete comun si fara acordul asociatiei.
Am acordul asociatiei si al altor 3 vecini, dar intampin dificultati mari cu un vecin care este extrem de dificil.
Acesta este genul de om "Gica Contra" la orice, nu este de acord niciodata cu nimic din ceea ce se doreste a se efectua inclusiv pe scara (ex. curatenie, centrala termica etc.).
Mentionez ca nu am avut conflicte cu el nici eu nici vecinii, ci doar este genul de om care nu vrea in ruptul capului sa isi dea acordul pentru nimic, este foarte inchis in sine, si rareori il vad sa paraseasca locuinta.
Nu se poate face nimic fara acordul acestuia?
Buna ziua,
Detin o proprietate de 500mp pe care am construita o casa.
In curte am rasfirati 4 stalpi mari de electricitate din beton.
2 dintre ei nu sunt legati cu fire de electricitate si sunt dispusi unul in fata celuilalt la 8-10 m unul de altul si nu ma deranjeaza deoarece sunt aproape de gardul cu unul din vecinii mei.
Ceilalti 2 insa sunt dispusi prin mijlocul curtii, sunt legati intre ei cu fire de electricitate si deranjeaza enorm.
Mi-am construit o magazie unde am scule si utilaje mici la o distanta de 2 metri de unul din stalpi, de asemenea am sadit pe unde am putut ceva pe langa el (rosii, castraveti....doar cat sa am vara de o salata)
Detin 2 tractoare plus utilaje (2 pluguri, 2 semantori, utilaje de ierbicidat, discuit etc). plus 2 masini pentru care nu pot sa imi construiesc garaj, deoarece imi sta unul din stalpi in cale.
Intr-o zi ma trezesc la poarta cu un reprezentant de la firma de electricitate, care imi spune sa imi mut magazia la 6 metri distanta de stalp, si cand intra in curte imi spune ca nici nu am voie sa sadesc nimic in jurul stalpilor nici sa imi pun utilajele aproape de ei.
M-am certat cu ei si le-am cerut sa vina sa isi ia stalpii ca si asa ma incurca enom. Raspunsul lor fiind ca da ii muta pe cheltuiala mea si ca ar fi mai ieftin pentru mine sa imi mut eu magazia.
Ce ar trebui sa fac? Eu nu am comentat legat de ei, am incercat sa ma descurc cu spatiul pe care il am. Nu am cerut sa ii mute sau sa imi plateasca chirie sau sa imi faca reducere pentru furnizarea energiei electrice. Acum ma trezesc ca pe proprietatea mea vin si imi spun sa imi mut toate lucrurile dupa bunul lor plac. Ma trezesc maine poimane ca vin sa imi zica sa imi mut si casa mai incolo ca nu am decat 2.45 m distanta de unul din stalpi.
As fi recunoscator daca m-ar indruma cineva si mi-ar spune cui trebuie sa ma adresez si ce trebuie sa cer si sa fac.
Sincer as vrea sa ii ia cu totul, ca sa nu mai am bataie de cap, ori daca vor sa ii lase acolo sa imi plateasca chirie pe spatiul pe care imi spun ei ca nu am voie sa construiesc sau sa plantez (adica 6 m distanta de stalp de jur imprejur)