avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pot deschide firma daca un locatar cu perete comun nu ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pot deschide firma daca un locatar cu perete comun nu imi da acceptul?

Buna ziua,
Stiu ca din punct de vedere legal nu pot deschide PFA cu sediul social in apartamentul in care locuiesc fara acceptul vecinilor cu care am perete comun si fara acordul asociatiei.
Am acordul asociatiei si al altor 3 vecini, dar intampin dificultati mari cu un vecin care este extrem de dificil.
Acesta este genul de om "Gica Contra" la orice, nu este de acord niciodata cu nimic din ceea ce se doreste a se efectua inclusiv pe scara (ex. curatenie, centrala termica etc.).
Mentionez ca nu am avut conflicte cu el nici eu nici vecinii, ci doar este genul de om care nu vrea in ruptul capului sa isi dea acordul pentru nimic, este foarte inchis in sine, si rareori il vad sa paraseasca locuinta.
Nu se poate face nimic fara acordul acestuia?

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:54, 5 Februarie 2019
Puteti sa incecati in justitie pentru obtinerea acordului de deschidere pfa de la vecinul rau voitor prin dovedirea rele credinte. Mai ales daca puteti sa dovediti ca la acea dresa va veti inregistra doar sediul social, activitatile efective urmand sa le faceti la terti sau la un alt punct de locru.
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2019
george-neagu, moderator
Da, în caz de refuz nejustificat trebuie să va judecati.Ati putea avea sanse de castig daca stiti sa va judecati si nu va inpotmoliti procedura de regularizare.
Problema este aceea că procesul poate dura destul.de.mult în ziua de astăzi cand guvernanții au facut totul ca sa incetineasca mersul justiției.

Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul București
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Conditionat de motivele invocate de catre locatar fie incercati sensibilizarea acestuia fie eventual daca aveti contraargumente temeinice puteti incerca solutionare in instanta
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspunsuri.
Voi incerca in justitie sa obtin acordul de deschidere PFA.

O zi excelenta tuturor!
Mergeți la primărie mai intai sa întrebați dacă se cere si pentru PFA.
Pentru societăți comerciale se cere sigur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum obtin acordul asociatiei de proprietari si al vecinilor pentru schimbare destinatie apartament pentru sediu social? Mihail Cazacioc Mihail Cazacioc [b]In caz de refuz[/b] al din partea Asociatiei de proprietari si/sau al vecinilor pentru a-si da acordul cu privire la schimbarea destinatiei apartamentului ... (vezi toată discuția)
Activitate comerciala intr-un apartament situat in bloc cu destinatie mixta (parter, et.1 spatii comerciale, et.2,3,4 apartamente) georgeserban71 georgeserban71 Societate comerciala infiintata in 2018 cu sediul social si punct de lucru cu activitate, aflata intr-un apartament la et.2, avand la infiintare acordul scris ... (vezi toată discuția)
Acord vecin necesar la infiintarea pfa catalinu catalinu Buna seara, Din motive pe care probabil le cunoasteti doresc sa trec pe PFA. Mentionez ca lucred in domeniul IT-consultanta. Am aflat cu stupoare ca am ... (vezi toată discuția)