avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Acord vecin necesar la infiintarea PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Acord vecin necesar la infiintarea PFA

Buna seara,

Din motive pe care probabil le cunoasteti doresc sa trec pe PFA. Mentionez ca lucred in domeniul IT-consultanta.
Am aflat cu stupoare ca am nevoie de acordul vecinilor sus-jos, stanga-dreapta pentru a depune actele la registrul comertului.
Ideea este ca aproape sigur un vecin, cel de sus, nu va fi de acord.
Mentionez ca prin natura job-ului activitatea mea se desfasoara exclusiv la sediul clientului.
Ce pot face in cazul in care temerea mi se adevereste?#-o
Pot cumva sa il fortez, legal sa isi dea acordul?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: catalinu , utilizator 13:53, 22 Octombrie 2009
Sediul PFA nu trebuie sa fie obligatoriu la domiciliu, asa ca daca gasesti pe cineva amabil poti face sediul oriunde in alta parte.
Corect, dar si respectivul va avea nevoie de acelasi acord de la vecini in cazul in care este vorba tot de un apartament la bloc.Corect?

Multumesc.
Nu va trebuie neaparat acordul vecinilor. Eu personal am depus doar cu stampila asociatiei de proprietari si semnatura presedintelui sau administratorului. Incercati si dvoastra. Alta solutie oricum nu vad, daca vecinul e de rea credinta. Daca va faceti sediul in alta parte, cautati pe cineva care sta la casa si nu mai are declarat alt sediu social la acea adresa. Acolo nu e necesar acordul proprietarilor.
in aceasta situatie este nevoie de acordul asociatiei de proprietari si de acordul vecinilor direct afectati .
deci, va trebuie acordul vecinilor dvs directi, de pe acelasi palier cu dvs . in nici un caz nu aveti nevoie de acordul vecinului de sus !!
roxanel a scris:

deci, va trebuie acordul vecinilor dvs directi, de pe acelasi palier cu dvs . in nici un caz nu aveti nevoie de acordul vecinului de sus !!


Daca ar fi asa ar fi perfect insa eu am citit pe diverse forumuri unde se discuta de PFA ca trebuie acordul vecinilor cu care ai perete comun.
Exista o lege care reglementeaza aceste lucruri?

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Acordul vecinilor?! melcu79 melcu79 Buna ziua, Urmeaza sa mi deschid un PFA cu activitati consultanta de mediu si reprezentant vanzari. In conditiile in care activitatile de mai sus se ... (vezi toată discuția)
Companie it Kosmo Kosmo Buna ziua, Doresc sa infiintez o companie IT, cu sediul in Romania, impreuna cu un roman si un strain. Am cautat pe internet, precum si pe forumul ... (vezi toată discuția)
Acord vecini pt. pfa SpF2016 SpF2016 Vreau sa infiintez PFA in apartamentul proprietate personala. Am inteles ca e nevoie de acordul vecinilor cu care am pereti comuni + al asociatiei. Dar pe ... (vezi toată discuția)