avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Acord vecini pt. PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Acord vecini pt. PFA

Vreau sa infiintez PFA in apartamentul proprietate personala. Am inteles ca e nevoie de acordul vecinilor cu care am pereti comuni + al asociatiei. Dar pe site-ul ONRC scrie: "dacă la sediul profesional, imobil cu destinație de locuință, nu se desfășoară nicio activitate economică, persoana fizică titulară a PFA, titularul întreprinderii individuale sau membrul întreprinderii familiale care are dreptul de folosință asupra imobilului depune o declarație pe propria răspundere (detalii), sub semnătură privată, prin care atestă faptul că la sediul profesional nu desfășoară activitate economică, în acest caz nefiind necesare formalitățile prevăzute de art. 42 din Legea nr. 230/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari, cu modificările și completările ulterioare." ([ link extern ] )

Eu voi desfasura activitatea in intregime la sediul clientilor. Deci pot sa scap de povara semnaturilor de la vecini? Daca as avea de-a face cu oameni normali nu m-ar deranja, dar unul din ei are un comportament execrabil si n-as vrea sa ma pun la cheremul lui.
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2018
SpF2016, utilizator
Cel mai recent răspuns: SpF2016 , utilizator 11:16, 31 Ianuarie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.
Daca doriti sa infiintati un PFA, veti avea sediu profesional. Sediul social apartine unei societati comerciale.
Chiar daca veti desfasura activitatile la terti, este obligatoriu sa aveti un sediu profesional, iar pt. aceasta, este necesar acordul scris al Asociatiei de Proprietari, respectiv al vecinilor .
Puteti opta spre stabilirea sediului in alta locatie, daca nu doriti sa apelati la vecinul cu pricina.
Succes!
Actualizare: pana la urma nu mi s-a cerut la Registrul Comertului sa demonstrez acordul vecinilor sau al Asociatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social pfa andreea125 andreea125 Buna seara. Este necesar acordul vecinilor pentru un sediu social daca activitatea nu se desfasoara deloc la sediu? Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Pfa sediu social Horea56 Horea56 Buna ziua! Doresc sa infiintez un PFA. Sediul social pe care vreau sa-l infiintez este propria casa. Nu sunt proprietar, proprietarul fiind tatal meu. Ce act ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa - acord vecini directi marian_gh marian_gh Voi infiinta un PFA pentru comert electronic si dezvoltare aplicatii soft. Locuiesc la bloc si am un vecin direct cu care nu ma inteleg. Sunt proprietarul ... (vezi toată discuția)