avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare PFA - acord vecini directi
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare PFA - acord vecini directi

Voi infiinta un PFA pentru comert electronic si dezvoltare aplicatii soft. Locuiesc la bloc si am un vecin direct cu care nu ma inteleg. Sunt proprietarul spatiului.
1) Pentru PFA, este obligatoriu acordul, semnatura tuturor vecinilor directi? In ce situatii nu este?
2) In cazul II si SRL este obligatoriu?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: marian_gh , utilizator 12:18, 27 Noiembrie 2018
Buna ziua.
In cazul infiintarii unui PFA, este necesar acordul Asociatiei de proprietari, respectiv al vecinilor.
In situatia in care nu veti desfasura activitati economice la sediul profesional, va trebui sa dati o declaratie pe proprie raspundere, sub semnatura privata ca nu desfasurati asctivitati economice la sediu. Asadar, nu va mai fi necesar acordul vecinilor. Acelasi lucru si pt II.
La inmatricularea unui SRL este obligatoriu acordul Asociatiei de proprietari.
Succes!
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2018
Raluca Iliescu, Avocat
Va multumesc pentru raspuns. Asadar, la inmatricularea SRL este obligatoriu acordul Asociatiei de proprietari. Dar este obligatoriu si acordul vecinilor directi la SRL?
Si inca o interbare, vecinii de desupra si dedesubt sunt considerati directi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S-a modificat legea societatilor comerciale? Andrei Popovici 20 Andrei Popovici 20 La inceputul anului era in discutie modificarea legii societatilor comerciale cu privire la faptul ca pentru infiintarea unei societati comerciale, SRL, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pot închiria spațiul pe care îl dețin (ca si proprietar) ... madalina bobeica madalina bobeica Buna ziua, Pot închiria spațiul pe care îl dețin (ca si proprietar) cu destinație de sediu social în vederea înființării unui SRL in care voi avea ... (vezi toată discuția)
Acord vecini pt. pfa SpF2016 SpF2016 Vreau sa infiintez PFA in apartamentul proprietate personala. Am inteles ca e nevoie de acordul vecinilor cu care am pereti comuni + al asociatiei. Dar pe ... (vezi toată discuția)