Salut,
Doresc sa colaborez cu o firma din SUA. Eu prestez servicii de software development. Ei mi-au spus ca nu ma pot plati la distanta decat sub forma de consultant independent, deci nu sunt considerat angajat al firmei (altfel trebuie viza?). Intrebarea mea este ce posibilitati legale am pentru a-mi plati contributii si impozit pe venit cu acest tip de colaborare cu ei?
1) Din ce inteleg, imi pot face PFA insa astfel ma expun unor riscuri de a fi reconsiderat ca activitate dependenta ceea ce fac (in [1] articolul 1, punctul 1) ; desi nu indeplinesc niciun criteriu de acolo, dar la f) poate intra orice lucru subiectiv celor de la fisc: e.g. am lucrat ca intern in SUA din februarie pana in august, tot la aceeasi firma.
2) Exista vreo alta modalitate de inregistrare fiscala a mea (nu PFA) prin care sa nu ma expun la riscuri ca [1] si prin care sa am contract cu ei ca ma numesc consultant independent? (asta fiindca din nou, asta mi-au zis ei ca e singura modalitate de a colabora cu mine la distanta / remote)
Orice sugestii si indicatii in cod fiscal sau articole pe net scrise de altii ar fi foarte utile. Practic orice directie in care sa aflu lucruri.
Multumesc frumos!
Imi cer scuze daca am gresit categoria sau forumul, si in caz ca-i asa, va rog sa ma indrumati spre cea potrivita.
[1]
[ link extern ]