avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Set lockpicking detinere legal sau nu?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Set lockpicking detinere legal sau nu?

Buna ziua

Imi doresc sa imi comand un set de lockpickuri de pe internet. Nu vreau sa il folosesc decat pt antrenament pt a invata si de cat pe lacate detinute de mine
Am un lacat la magazie la care ma tot enerveaza cheia , am incercat sa imi improvizez un set de spart lacate din niste sarme dar nu am reusti ..vreau sa imi iau o trusa de pe internet...
Intrebare este legal sa detii asa ceva? Nu vreau sa ma trezesc ca am probleme ..si mentionez nu le voi folosi decat pe lacate detinute de mine
Cel mai recent răspuns: anpetre , utilizator 06:55, 29 Iulie 2015
Nu am auzit sa constituie infractiune aceasta simpla detinere.
Nu este ilegala detinerea,dar maine poate veti dori sa aveti in sertar poate o "pontoarca" pe care sa o aveti pentru dvs si sa o priviti, din cand in cand ,cu drag.
Daca nu sunteti lacatus,eu cred ca trebuie sa va cautati indeletniciri mai constructive si care nu creaza suspiciuni
Buna ziua,

Sunt confuz, "pontroaca" este traducerea pentru lock picking tools, nu? Cele doua mesaje se contrazic ; am mai gasit tot pe avocatnet.ro un alt post in care r.gabi spunea la fel, ca e ilegala detinerea "pontroacelor"[0].

As vrea sa vin cu cateva in tara iar in SUA sunt permise mai prin toate statele. Am lacate transparente cu care ma joc, e un hobby.

Imi puteti spune va rog daca detinerea "pontroacelor" ca astea[1] sunt legale? Probabil nu le pot purta in portofel, nu? Dar in casa este in regula? Evident stiu ca pot sa ma joc numai cu ce lacate detin.

Multumesc

[0] www.avocatnet.ro/content/for...
[1] [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perle ,bijuterii , marcutii in mass-media romaneasca Radu Gabrian Radu Gabrian De mult timp in mass-media romaneasca si-au facut aparitia \"personaje\" care scriu sau \"emit\" pe anumite posturi de televiziune , unele cu acoperire ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma sa stiu ce drepturi am! almiraeliza almiraeliza Stau intr un bloc, unde administratorul, de peste 20 ani, a facut ce a dorit el ...., de un singur control nu a avut parte in 20 ani, a administrat timp de 3 ... (vezi toată discuția)
"arme albe" - unde începe si unde se sfârseste portul ilegal...? Naganori Naganori Buna ziua, Îmi place deseori sa calatoresc prin locuri unde \"mâna omului nu prea pune piciorul\". :P În scopuri utilitare, port uzual în rucsac un ... (vezi toată discuția)