avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Perle ,bijuterii , marcutii in mass-media romaneasca
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Perle ,bijuterii , marcutii in mass-media romaneasca

De mult timp in mass-media romaneasca si-au facut aparitia "personaje" care scriu sau "emit" pe anumite posturi de televiziune , unele cu acoperire nationala tot felul absurditati sau de agramatisme demne de inteligenta si cultura celebrului Gaga de altadata.
Viata ne este inundata tot mai mult de astfel de personaje , care isi etaleaza cu emfaza incultura si nu de putine ori , putinatatea gandirii.
Un tanar care citeste un jurnal , care vede jurnalele de stiri sau alte emisuni televizate la ore de maxima audienta , in mod cert nu poate invata nimic pe fondul unui bagaj de cunostinte deja precar oferit de scoala romaneasca contemporana.
Cred ca gravitatea situatiei este ca dupa ce scriu cum scriu , gandesc cum gandesc sau vorbesc cum vorbesc , aceiasi redactori apar si in zilele urmatoare , nimeni nedorind sa sanctioneze in niciun fel nonsensurile , elucubratiile sau agramatismele acestora.
Aceasta rubrica se vrea macar un semnal de alarma si de ce nu aducatoarea unui zambet nedumerit sau a unui rictus amar , uneori dincolo de un anume comic al situatiilor.

1.Crainica nedumerita :

In urma unui incident feroviar , unei crainice blonde de prin Pitesti , la o televiziune cu acoperire nationala , i se face legatura cu cu un secretar de stat de la Ministerul Transporturilor.
Crainica incepe discutia cu respectiva persoana astfel , punand intrebarea "nodala" :
"Si eu ce sa va intreb dle.secretar de stat ? !
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Daca era blonda crainica, intra in puterea lucrurilor sa-si puna intrebari metafizice....nu?:P
sad a scris:

Daca era blonda crainica, intra in puterea lucrurilor sa-si puna intrebari metafizice....nu?:P


Desigur, colega. Persoanele blonde au ceva mai mare inclinatie inspre metafizic. B-)
Domnule @r.gabi, nu toate posturile tv. isi permit sa angajeze profesionisti.Astfel incat, mai angajeaza si persoane care au cel putin o infatisare care da bine pe ecran , si ...desigur, care ar trebui sa stie macar sa citeasca prompterul fara sa se incurce.
Interviul are si el o anumite ,,schema,, dupa care se face, dar se pare ca fetita blonda a uitat sa-si pregateasca intrebarile dinainte, lucru ce a pus-o in incurcatura.
Asta n-ar fi nimic, dar eu stiu un caz in care o tanara reporterita era trimisa la un mare festival de film si s-a gandit sa ia si ea un interviu unui mare actor.Cum insa ea nu stia vreo limba straina, i-a pus sub nas microfonul actorului, pentru ca doar doar o zice el ceva, orice.Evident ca omul a rams socat si a zis el ceva...dar nu de bine.
Nu ar trebui sa ne mai surprindca nimic , fiindca unii isi fac posturi tv. pentru a se putea promova ei insisi , politic , si angajeaza oameni necalificati , fiindca cei calificati nu stau in provincie, sau , poate pornesc de acolo, se califica...apoi se duc in capitala.
Va rog sa luati ca o gluma ceea ce am afirmat. Nu doresc sincer sa-mi pun toate blondele de pe acest forum in cap.
@sad, desigur ca am luat afirmatia dvs. ca pe o gluma, dealtfel nu-mi voi pierde niciodata simtul umorului, in plus nu faceati referire la blonde, la modul generic :)
Insa subiectul initiat de colegul @r.gabi este binevenit, fiindca cert la tv. lucreaza multi care nu au habar de meseria de reporter , si nu numai, acolo persoane care nu si-au adus poate aportul la ceva semnificativ pentru societate sunt lansate pe posturile tv. si devin,, persoane publice,,. de pilda, iubita unui fotbalist.daca a avut ,,norocul,, sa devina iubita unui fotbalist, e aproape sigur ca va deveni vedeta in scurt timp.
Imi amintesc de o emisiune in care fiul unui actor fusese invitat pentru a-si lansa o carte.Insa modul in care cei doi moderatori ai emisiunii formulau intrebarile, l-au scos din sarite pe invitat si, putin a lipsit sa iasa din platou in timpul emisiei( erau in direct). In acelasi timp mai era inca o invitata , care isi astepta si ea randul.La un moment dat unul dintre moderatori a intrebat-o cam asa,, tu ce cauti la tv,,? Iar ea, surprinsa, a replicat destul de iritata,, cum adica ce caut? m-ati invitat.Moderatorul , gasind de cuviinta sa lamureasca intrebarea , a mai spus:,, pai ce ai facut tu , pentru a merita sa apari la televizor,,?
Dificila intrebarea pentru domnisoara care sincer, nu prea facuse mare lucru , dar probabil ca faptul ca pozase si ea intr-o revista , aparitia ei in anumite cercuri pe unde se perinda asa zisele ,,vip-uri,, , o ,,propulsasera ,, intr-un platou al unui post tv.
Dar ne mai susprinde ceva? Pe mine prea putine lucrui , in aceste vremuri ...
Buna ziua!

Va multumesc pentru invitatie,domnule r.gabi!

Cu siguranta va amintiti cat s-a vorbit (vrute si nevrute) despre decesul unei mari actrite americane. Toate televiziunile din Romania s-au grabit sa ofere fel de fel de informatii "pretioase",exclusivitati etc etc,dar au uitat (oare a cata oara?) de...limba romana. Iata ce spunea un foarte bine "informat" prezentator de la un maaare post tv: "„X a fost inmormantata in conformitate cu perceptele mozaice”. Asa fiind,DEX-ul se imbogateste zilnic cu noi si noi cuvinte.
Dar nici cu matematica nu stau foarte bine. La un alt post (tot cu acoperire nationala),discutandu-se despre bacteria e-coli, o domnisoara a facut un calcul gresit,afirmand ca "„30.000 de tone de castraveti din cele 3.500 ramase in stoc vor ajunge,astfel in scoli”, Aceasta mostra de matematica... distractiva l-a facut pana si pe colegul ei "de stiri" sa tresara. ;)

Alte discuții în legătură

Ce parere aveti despre televiziuni,dar mai ales despre prestatiile si profesionalismul oamenilor de televiziune ? Radu Gabrian Radu Gabrian Am sa deschid acest subiect,cu o opinie care mi se pare deosebit de sugestiva ,emisa intr-un interviu,acordat in Gazeta Sporturilor,din 02.04.2010 de catre ... (vezi toată discuția)
Poate un avocat reprezenta interesele unui sportiv? Laurentiu_Andronic Laurentiu_Andronic Din cate stiu, interesele sportivilor se reprezinta de catre impresari acreditati, in baza contractului de impresariere, insa poate si un avocat sa faca ... (vezi toată discuția)
Lansez o provocare :va rog sa indicati care ar fi rezultatul meciului franta-romania de maine Radu Gabrian Radu Gabrian Lansez o provocare , indiferent de cunostintele sportive ale fiecaruia : Va rog sa indicati rezultatul meciului Franta - Romania de maine. Incep eu ... (vezi toată discuția)