Nu exista nici-o prevedere in reg.intern al angajatorului in acest sens.
Eu ca si superior am fost nevoit sa intocmesc referatul de fundamentare pentru constatarea faptei savarsita de salariat (aici am trecut motivul pentru declansarea cercetarii si articolele din regulamentul intern, fisa postului care au fost incalcate, plus instructiunea de lucru elaborata in acest sens care nu a fost respectata intocmai).
La toate acestea seful meu direct a primit dispozitie sa intocmeasca si el pentru mine un astfel de referat, dar neavand ce motiv sa invoce a folosit acelasi referat redactat de mine (copy/paste continut) in plus la sfarsit adaugand "Se solicita stabilirea eventualei vinovatii si a coordonatorului operational YYYY dat fiind ca este superiorul ierarhic al electricianului ZZZZ propus sa fie cercetat".
La toate acestea am sanse sa contest aceasta cercetare disciplinare in ceea ce ma priveste, daca voi primi una din sanctiunile disciplinare prevazute in art 248 din Codul muncii?
Pot fi cercetat disciplinar pentru o fapta comisa de un subaltern?, eu aflandu-ma in afara programului de lucru.
Mentionez ca sunt coordonator operational in exploatarea statiilor electrice si am ca subordonati personalul care asigura tura operativa in aceste statii electrice.
Fapta consta in deriorarea unui echipament electric in timpul desfasurarii serviciului de tura. (in tot acest timp subordonatul nu m-a contactat in nici un fel posibil)