avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare disciplinara

Pot fi cercetat disciplinar pentru o fapta comisa de un subaltern?, eu aflandu-ma in afara programului de lucru.
Mentionez ca sunt coordonator operational in exploatarea statiilor electrice si am ca subordonati personalul care asigura tura operativa in aceste statii electrice.
Fapta consta in deriorarea unui echipament electric in timpul desfasurarii serviciului de tura. (in tot acest timp subordonatul nu m-a contactat in nici un fel posibil)
Cel mai recent răspuns: AndBo123 , utilizator 18:52, 29 Iulie 2015
Exista vreo prevedere in reg.intern al angajatorului in acest sens?
Nu exista nici-o prevedere in reg.intern al angajatorului in acest sens.
Eu ca si superior am fost nevoit sa intocmesc referatul de fundamentare pentru constatarea faptei savarsita de salariat (aici am trecut motivul pentru declansarea cercetarii si articolele din regulamentul intern, fisa postului care au fost incalcate, plus instructiunea de lucru elaborata in acest sens care nu a fost respectata intocmai).
La toate acestea seful meu direct a primit dispozitie sa intocmeasca si el pentru mine un astfel de referat, dar neavand ce motiv sa invoce a folosit acelasi referat redactat de mine (copy/paste continut) in plus la sfarsit adaugand "Se solicita stabilirea eventualei vinovatii si a coordonatorului operational YYYY dat fiind ca este superiorul ierarhic al electricianului ZZZZ propus sa fie cercetat".
La toate acestea am sanse sa contest aceasta cercetare disciplinare in ceea ce ma priveste, daca voi primi una din sanctiunile disciplinare prevazute in art 248 din Codul muncii?
AndBo123 a scris:

....
La toate acestea am sanse sa contest aceasta cercetare disciplinare in ceea ce ma priveste, daca voi primi una din sanctiunile disciplinare prevazute in art 248 din Codul muncii?

Puteti contesta in instanta eventuala decizie de sanctionare a dvs., avand in vedere ca nu exista in reg.intern raspunderea disciplinara a superiorului in cazul savarsirii unei abateri disciplinare a subordonatului acestuia.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avertisment scris cu referat fara comisie disciplinara maxx_maxxx2004 maxx_maxxx2004 Buna dimineata, In urma unei plangeri referitoare la comportamentul unui subordonat, m-am trezit de la munca cu un avertisment scris la care este atasat un ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara roberto27 roberto27 Buna ziua, Am si eu o intrebare : Daca in Regulamentul Intern o anumita fapta nu este considerata \"abatere grava\" si nu se afla in lista abaterilor grave ... (vezi toată discuția)
Avertisment scris si valabilitatea lui alina9gabriela alina9gabriela Buna ziua , zilele trecute am primit de la seful meu un avertisment scris pentru 2 lucruri diferite : primul pentru ca nu am completat de cateva luni niste ... (vezi toată discuția)