avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Avertisment scris si valabilitatea lui
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Avertisment scris si valabilitatea lui

Buna ziua , zilele trecute am primit de la seful meu un avertisment scris pentru 2 lucruri diferite : primul pentru ca nu am completat de cateva luni niste tabele interne care teoretic nu au nici o relevanta din nici un punct si al doilea lucru ar fi pentru ca un subaltern de al meu nu a facut un alt raport intern . Sa va detaliez , in primul rand sunt sefa de magazin la o firma destul de mare , si pe langa tot ceea ce reprezinta hartii si rapoarte care se fac in mod normal si legal , mai exista in aceasta firma niste rapoarte interne care se fac pentru a imbunatati vanzarea , aceste tabele (rapoarte ) ni s-au cerut o perioada , dupa care nu ni sa mai zis nimic de ele , prin urmare , deoarece necesitau timp eu nu le-am mai facut , dar in acest timp vanzarea a mers , planurile de vanzare lunare au fost facute , chiar si cu vanzare peste ; acum seful meu dupa 6 luni si-a adus aminte de acele tabele si cu toate ca i-am explicat ce sa facut in acest timp , mi-a dat totusi avertisment .
Pe acelasi avertisment mai apare si alta problema si anume ca nu sa intocmit planul zilnic de activitate (care cuprinde vanzarea zilnica , pauzele si respectiv activitatea personalului din magazin) , plan care trebuia intocmit de seful de tura din dimineata respectiva , dar sefului de tura nu i sa spus absolut nimic , iar eu am primit avertisment .
in acelasi avertisment este specificat ca din cauza necompletarii acestor rapoarte eu am adus un prejudiciu firmei , in sensul diminuarii incasarilor , iar pentru acel plan zilnic spune foarte clar ca trebuia intocmit de seful de tura , dar implicit este si treaba mea. Si se incheie cu urmatoarele : daca mai incalc vreo sarcina de serviciu mi se va desface contractul de munca .
Vreau sa specific urmatorul lucru , in ziua cand cand am avut controlul nu era la munca , era ziua mea libera , deci practic avertismentul privind neintocmirea planului zilnic trebuia data sefului de tura din acea dimineata .
Iar atata timp cat planul lunar sa facut in mod constant de aproape un an , de ce mi se spune ca am diminuat vanzarile .
Va rog dati cu parerea si eventual un sfat .Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:31, 22 Noiembrie 2013
Ce doriti sa stiti de fapt?

Conf art 248 alin 3 CM sancţiunea disciplinară se radiază de drept în termen de 12 luni de la aplicare, dacă salariatului nu i se aplică o nouă sancţiune disciplinară în acest termen. Radierea sancţiunilor disciplinare se constată prin decizie a angajatorului emisă în formă scrisă.

Daca fapta savarsita de dvs a fost incadrata ca abatere disciplinara conf RI, atunci angajatorul este in masura sa va sanctioneze disciplinar.
teoretic a fost un averstisment scris si atat , doar ca nu stiu in ce conditii legale este valabil , adica , se inregistreaza la itm , il pot contesta ?
Saanctiunile disciplinare nu se comunica ITM-ului.

Decizia de sanctionare se contesta in termen de 30 de zile de la data comunicarii deciziei la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avertisment primit pt. neefectuarea unui lucru despre care nu stiam ce mendi mendi am si eu o problema ,nu sunt contabila de meserie ci facturista,si ieri am primit un avertisment de la contabila sefa cum sunt vinovata de neefectuarea ... (vezi toată discuția)
Sanctiunile disciplinare- avertismentul scris carasclaudiu carasclaudiu Buna ziua. Intrebarea mea este urmatoarea: in cazul in care un salariat din cadrul serviciului financiar are o abatere disciplinara conform : \\"TITLUL XI - ... (vezi toată discuția)
Conflict munca carmenstan carmenstan am fost plecata in strainatate in timpul concediului de odihna ,nu am reusit sa-mi rezolv poblemele familiale si am sunat la serviciu , la intelegere cu seful ... (vezi toată discuția)