Buna ziua, tatal meu este co-proprietar (50-50) cu fratele sau pe un apartament si un teren agricol. Se poate cumva prin mostenire sau donatie sa intru in posesia partii lui corespunzatoare, astfel incat practic dreptul de proprietate sa fie impartit de mine si fratele lui?
Buna ziua,
am o problema cu cumpararea unui teren de la mai multi proprietari printre care si o persoana cu handicap mintal. Aceasta persoana fara discernamant are tutore (o ruda care e si ea vanzator) dar si un curator special numit de instanta judecatoreasca. In decizia judecatoreasca se mai mentioneaza ca incheierea actelor se face numai dupa "autorizarea instantei de tutela".
Am fost la primaria satului de care apartine azilul si, in calitate de autoritate tutelara, isi declina responsabilitatea - "actul de vanzare-cumpare se va incheia numai dupa autorizarea instantei de tutela, autoritatea tutelara a Primariei <numeSat> neavand o astfel de competenta".
Cine este atunci instanta tutelara? Unde ar trebui sa ma adresez? Exista o alta cale?
Mentionez ca toti pasii vanzarii terenurilor agricole definiti in legea 17/2004 au fost urmati.