avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire/Donatie a unei parti din casa/teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire/Donatie a unei parti din casa/teren

Buna ziua, tatal meu este co-proprietar (50-50) cu fratele sau pe un apartament si un teren agricol. Se poate cumva prin mostenire sau donatie sa intru in posesia partii lui corespunzatoare, astfel incat practic dreptul de proprietate sa fie impartit de mine si fratele lui?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:02, 21 Martie 2016
Se poate in conditiile in care donatia o primiti in timpul vietii de la tata iar mostenirea dupa decesul lui. Ambele posibilitati de transfer a proprietatii depind si de existenta altor beneficiari (sotie, copii).
Tatal in timpul vietii va poate face donatie care nu poate fi atacata daca nu sunt mostenitori rezervatari(sot supravietuitor/ascendenti privilegiati/descendenti).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru mostenire ContSters158452 ContSters158452 Au decedat niste unchi care la randul lor aveau 2 imobile si nu aveau copii.Eu din partea matuse-i sunt ruda de gradul 1 .Dupa decesul lor cele 2 imobile s-au ... (vezi toată discuția)
In caz de deces, cui revin bunurile mele? MC_COSTIN MC_COSTIN AS VREA SA STIU , IN CAZ CA EU SI SOTUL MEU MURIM, CUI REVIN BUNURILE NOASTRE? NEAVIND COPII, MA GANDESC CA PARINTILOR?SAU SOCRILOR? (vezi toată discuția)
Ce bunuri intra in succesiune hidalgo hidalgo Buna seara, As dori sa stiu daca bunurile donate de catre de cujus in timpul vietii prin varsare pe registru agricol la un beneficiar care face parte din ... (vezi toată discuția)