Daca va uitati pe Google, pozele sunt vechi, iar semaforizarea descrisa de mine(rang superior/inferior verde), a existat in perioada 05.01.- 17.07.2015. In ian. au inceput niste lucrari de modernizare. Problema mea nu e legalitatea/ilegalitatea semaforizarii, ci faptul ca intalnindu-se aceste doua drumuri, pe culoarea verde, cei ce virau stanga(pe prioritar") nu dadeau prioritate celor ce veneau din dreapta (de pe Cedeaza).
In dorinta de a explica, am folosit excesiv denumiri de indicatoare rutiere, dar nu uitati ca este vorba de o intersectie dirijata de semnale luminoase. Din data de 17.07.2015 (probabil la "presiunea strazii") au recorelat semaforizarea. Dar a ramas intrebarea : de ce nu am dreptate ca: intr-o intersectie dirijata prin semnale luminoase, functionale, cei care vireaza stanga nu au prioritate fata de cei cu care se intersecteaza si vin din dreapta?
De ce toata lumea se "agata" de "drumul cu prioritate"? De ce Politia invoca acest art. 57 din Regulamentul de aplicare a OUG 192/2002?
Nu, eu vin de pe "Cedeaza", pe directia inainte, repet - cu semafor functional verde si ma intalnesc cu cei de pe "prioritar", care vin din stanga mea. Cine are prioritate? Nu am fost sanctionata, dar in urma unei petitii, mi s-a invocat acest art. 57 din Regulament.
Consider ca acest art. 57, nu are legatura cu intersectia prezentata
Va rog sa-mi explicati mai amplu, la ce fel de indicatoare rutiere se refera acest articol, caci nu poate fi vorba de indicatoarele de reglementare a prioritatii, situate la intrarea in intersectie, sub semaforul functional. Consider ca intr-o intersectie dirijata prin semnale luminoase, cu semafor functional, pe culoarea verde, nu trebuie sa tin cont de indicatorul "Cedeaza trecerea". Este o intersectie semaforizata verde simultan, pentru doua drumuri (unul cu "Cedeaza", celalalt cu "Directia drumului cu prioritate - curba la stanga)), dar cei de pe "prioritar" vin din stanga celor cu "Cedeaza".
In situatia data (pe culoarea verde a semaforului), eu, care vin de pe "Cedeaza", am sau nu prioritate?
Multumesc anticipat !