avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Activitate Dodoaca

Activitate Dodoaca

Răspuns la discuția Divort amiabil cu copil autist
Up
Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti cu niste raspunsuri. Am decis cu sotul sa divortam. Avem un copil de 5 ani autist. Eu lucrez part-time ptr ca sunt nevoita sa am grija de copil in situatia in care tatal este nevigator si plecat 80% din timpul anului. El este angajat la contract, adica la fiecare plecare i se face un contract nou, in lunile cand sta acasa nu este platit si e liber de contract. Am discutat in legatura cu pe nsia alimentara si a fost de acord ca acopere cheltuielile de terapie ale copilului plus cheltuieli. Problema e ca la un calcul simplu am constatat ca banii nu sunt suficienti iar venitul meu este destul de mic ca sa pot acoperi din cheltuielile lunare. Intrebarea mea este daca eu, ca parinte insotitor cu un prg care nu imi permite un job full time, pot primi anumite remunerari din partea lui legal sau sunt efectiv la mana lui daca vrea sa imi dea bani in plus sau nu? Precizez ca baiatul nu are dosar de handicap, in consecinta nu exista indemnizatie de insotitor. Va multumesc anticipat ptr raspunsuri.
gi-jane2 a scris:

Dacă divortati la notar, trebuie sa va înțelegeți asupra pensiei, notarul nu calculeaza, nu stabilește nimic. Înțelegerea poate fi pusa în executare dacă nu respecta.
În privința partajului, trebuie sa cereți acordul bancii și fondului de garantare. Cum.V-am gândit sa partajati?

Multumesc ptr ajutor!
Cu referire la intrebare, momentan nu ne-am hotarat...inca suntem in perioada luarii deciziilor. Pe mine ma intereseaza ce e de facut ptr binele copilului, sa nu fie el privat de drepturile lui.
Deci ptr stabilirea unui cuantum din venit trb mers doar in instanta?
Buna ziua! Am o nelamurire in leg cu pensia alimentara in cazul personalului navigant. Suntem casatoriti din 2012 iar sotul meu s-a hotarat sa divorteze. Avem un baiat se 2 ani si 2 luni. Am hotarat sa facem un divort la notar neavand la comun decat un apartament achizitionat prin prima casa acum 6 luni. In cazul pensiei alimentare ce urmeaza a i se acorda copilului nu stiu sigur cum va fi calculata el neavand venituri in tara, contractul de munca fiind semnat cu o firma in spania. Daca facem o intelegere la notar este legala sau nu va reprezenta o obligatie ptr el si va putea sa se eschiveze de la plata acesteia? Deasemenea ma intereseaza daca se calculeaza procentual sau o suma fixa? Cand se va putea face recalcularea in cazul maririi veniturilor? In cazul apartamentului care sunt conditiile de partaj noi fiind amandoi trecuti pe actul de vanzare-cumparare? Va multumesc anticipat ptr raspuns!