avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Activitate daniela_albu

Activitate daniela_albu

Buna ziua,

Am avut un contract de telefonie mobila la care am renuntat prin portarea catre o alta companie , inainte de termenul stabilit (fiind foarte nemultumita de serviciile oferite, facturile umflate, imposibilitatea de a rezolva problemele prin comunicare etc).
Am platit o parte din taxa de reziliere ceruta (cam 60%) apoi am refuzat sa platesc, restul, citind niste articole din care am inteles ca nu aveau dreptul sa mi-o ceara. De atunci mai primesc solicitari de la o firma de recuperari, care ma someaza sa platesc restul.

Intrebarile mele sunt:
1.Sunt sau nu datoare sa platesc aceasta taxa?
2.Si daca da, firma aceasta de recuperari e indreptatita sa ceara restanta?

Mentionez ca prin contractul intrerupt prin portare am cumparat un telefon (low-cost), la un pret redus. Mai mult, telefonul a fost codat, astfel incat dupa portare oricum nu l-am putut folosi.(nu se poate decoda). In discutiile mele cu firma de recuperari am propus sa inapoiez telefonul sau sa imi fie decodat pt a-l putea folosi, intrucat ca taxa de reziliere mi se cere in virtutea acestui...beneficiu (de care eu, in contexul dat, nu am putut beneficia din momentul portarii). Nu am primit nicio propunere de rezolvare a situatiei din partea companiei de telefonie mobila.
Se poate procentual? Asta ar fi bine (nu am cerut procentual pentru la acel moment mi s-a spus ca nu se poate, ci doar suma fixa). Dar, daca se va stabili un procent, cum ma pot asigura ca plateste corect, ca nu isi declara un venit mai mic pentru a plati mai putin? La calculul procentual se iau in considerare si bonusurile lunare sau numai salariul de baza?
Buna ziua!
Va rog sa imi spuneti ce pot face pentru ca fostul meu sot sa plateasca pensia de intretinere pentru cei doi copii in functie de veniturile sale.
Pensia a fost calculata la un cuantum minim in urma cu 4 ani, moment in care el nu era angajat. In scurt timp s-a angajat, de atunci lucreaza si sustine ca nu poate plati mai mult deoarece obtine doar salariul minim pe economie (lucru improbabil, avand in vedere studiile sale si experienta in domeniu... dar si cei aproape 4 ani de cand lucreaza in firma). De asemenea, in domeniul sau profesional veniturile sunt adesea flexibile, existand luni cu venituri mai mici, dar si luni cu venituri mult mai mari decat in mod obisnuit.
Se poate face ceva pentru ca el sa plateasca pensia in functie de veniturile sale lunare? Si cum poate fi obligat sa isi declare veniturile reale?
Multumesc!