avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... E corect sa platesc taxa de reziliere telefonie mobila?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

E corect sa platesc taxa de reziliere telefonie mobila?

Buna ziua,

Am avut un contract de telefonie mobila la care am renuntat prin portarea catre o alta companie , inainte de termenul stabilit (fiind foarte nemultumita de serviciile oferite, facturile umflate, imposibilitatea de a rezolva problemele prin comunicare etc).
Am platit o parte din taxa de reziliere ceruta (cam 60%) apoi am refuzat sa platesc, restul, citind niste articole din care am inteles ca nu aveau dreptul sa mi-o ceara. De atunci mai primesc solicitari de la o firma de recuperari, care ma someaza sa platesc restul.

Intrebarile mele sunt:
1.Sunt sau nu datoare sa platesc aceasta taxa?
2.Si daca da, firma aceasta de recuperari e indreptatita sa ceara restanta?

Mentionez ca prin contractul intrerupt prin portare am cumparat un telefon (low-cost), la un pret redus. Mai mult, telefonul a fost codat, astfel incat dupa portare oricum nu l-am putut folosi.(nu se poate decoda). In discutiile mele cu firma de recuperari am propus sa inapoiez telefonul sau sa imi fie decodat pt a-l putea folosi, intrucat ca taxa de reziliere mi se cere in virtutea acestui...beneficiu (de care eu, in contexul dat, nu am putut beneficia din momentul portarii). Nu am primit nicio propunere de rezolvare a situatiei din partea companiei de telefonie mobila.

Alte discuții în legătură

Orange mobil MioaraOlteanu MioaraOlteanu Buna ziua ! Am solicitat la firma Digi portarea unui nr. de telefon de la Orange . Portarea a fost acceptata de ambele companii de telefonie , in conditiile ... (vezi toată discuția)
Clauze contractuale mihaimatei mihaimatei Buna ziua, DOresc sa stiu daca in contractul de telefonie mobila, nu scrie ca telefonul achizitionat este codat pe reteaua lor, se poate face ceva in ... (vezi toată discuția)
Portare nr.telefon . MioaraOlteanu MioaraOlteanu Buna ziua ! Am solicitat la o firma de telefonie (X) portarea unui nr. de telefon de la firma Y . Portarea a fost acceptata de ambele , in conditiile impuse de ... (vezi toată discuția)