avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Activitate DTudor

Activitate DTudor

Răspuns la discuția Salariu functionar public
pai, am spus mai sus, sunt bani si s-a hotarat majorarea cu 12 % pt toata lumea, numai ca mie vrea sa imi aplice numai marirea de 12 % la cei 975, fara sa tina cont de marirea la 1050 intai.
Buna ziua!

Am rugamintea sa ma sprijiniti in obtinerea unui punct de vedere avizat cu privire la modul de aplicare a cresterilor salariale, atat potrivit OUG 27/2015, cat si potrivit HG 1091/2014.
Sunt inacadrata pe functia de consilier , clasa I, grad profesional asistent, clasa se salarizare 27, in cadrul compartimentului relatii cu publicul, al unei primarii din mediul rural. Salariul lunar brut este in cuantum de 1073 lei, compus din 975 lei si 98 spor de conditii vatamatoare.
In cadrul institutiei unde lucrez s-a decis, incepand cu 01.07.2015, majorarea cu 12% a salariului tuturor angajatilor, conform OUG 27 / 2015.
Intreabarea mea este:
La ce cuantum al salariului brut se aplica aceasta majorare in cazul meu: la 975 lei(cuantumul brut pana la 30.06.2015) sau la 1050 lei asa cum trebuie sa fie salariul minim pe economie incepand cu luna iulie 2015????
Vin cu aceasta solicitare deoarece am intrebat secretarul si mi s-a spus ca se poate aplica numai una dintre aceste majorari, cea de 12 % sau cea referitoare la cuantumul salariului minim pe economie, si NU cumulate.
Va multumesc pentru srijinul acordat!