Am o intrebare : pot face o procura mamei mele pentru succesiune in tara,la un birou notarial,cu un act de identitate valabil tip pasaport francez si certificat de nastere romanesc?
Multumesc pentru raspuns.
R.Febvre
Am aceeasi problema ca dvs: acte expirate de 15 ani,rezidenta in strainatate,intr-o tara civilizata,unde legile sint clare...
De fapt toata polemica este ca vrem o autentificare de semnatura cu o piesa de identitate valabila,in fata unui om de lege,nicidecum o autentificare de CONTINUT care se face la notarul din Romania,care o va inregistra par la suite unde crede el ca e necesar.
Si intrebarea noastra este : pasaportul UE e valabil si recunoscut ca act de identitate sau nu!!
Constat cu tristete ca la noi nu s-a schimbat nimic,ba chiar s-au adaugat amendamente la vechia legislatie dar care lasa pe toata lumea in ceata.
Cred ca am sa fac o procura ducindu-ma in tara,la un birou notarial,probabil din Bucuresti ,cu pasaportul francez,care va functiona ca act de identitate,sper valabil...
Asa delir ma intristeaza profund...
R.Febvre
Multumesc mult pentru raspuns.
Profit sa va pun o alta intrebare : o succesiune in Campulung Muscel s-ar putea trata la Bucuresti?
La deschiderea succesiunii trebuie sa fim ambii copii sau doar prezenta mamei e suficienta;
printr-o procura am putea-o delega pentru toate demersurile?
ce este CNP ?
Cele mai sincere salutari
R.Febvre
As vrea sa trimit mamei in Romania o procura din Elvetia(scrisa in romaneste)
Pasaportul romanesc a expirat acum 15 ani si dureaza 3-4 luni sa il reinnoiesc.
Sint cetatean francez .Pot utiliza pasaportul francez ca piesa de identitate pentru semnatura procurii la un notar oficial si apostilata procura dupa semnatura?
Ce act mai trebuie adaugat la procura?certificatul de nastere romanesc fotocopie legalizata la notar(si apostilata)?