avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Activitate aratiu81

Activitate aratiu81

Răspuns la discuția Pensie intretinere
ce pot sa fac ca angajatorul sa-i retina lunar pensia din salariu?
Buna seara.As avea nevoie de un sfat.Am o hotarare judecatoreasca pentru plata pensiei de intretinere in favoarea minorei ,insa angajatorul refuza sa -i retina 25% din salariu tatalui .Am fost la executor unde am deschis un dosar de executare impotriva tatalui minorei fiind recuparata pensia pentru 12 luni de neplata.Dupa recuperarea sumei dosarul a fost inchis de executor. In momentul de fata tatal minorei ar trebui sa plateasca pensia pe ultimele 7 luni. Ce sa fac acum? Cum pot recupera suma restanta? Executorul imi spune sa vin sa deschid un alt dosar, dar asa o sa ma tot lungesc din dosar in dosar. Unde sa ma duc la Tribunal,Procuratura?Ce trebuie sa fac?
Răspuns la discuția Divort
Buna seara.
S-a fixat primul termen,dar intre timp am strans alte probe: fotografii , dosar inaintat unui executor judecatoresc pentru recuperarea pensiei alimentare. Nu am avocat si vreau sa anexez documentele la dosarul Tribunalului. Cum se procedeaza ? Depun prin registratura Tribunalului sau la prima infatisare i le predau Judecatorului?
Răspuns la discuția Divort
Multumesc!
Răspuns la discuția Divort
am trimis intampinarea si cererea reconventionala. cam in cat timp se stabileste primul termen? ancheta facuta de autoritatea tutelara cam in cat timp vine la domiciliu?sotul trebuie sa depuna si el raspuns la intampinare sau eventual si la cererea reconventionala?
Răspuns la discuția Divort
va multumesc! in cererea reconventionala am calitatea de reclamanta? vreau sa o formulez si nu stiu ce tb sa scriu?
Răspuns la discuția Divort
se poate sa-i solicit sa suporte si 50 % din cheltuielile pe care le fac pt educatia minorei ( meditatii, gradinita, sporturi,rechizite)? se poate acest lucru? sau tb sa -i cer atunci când am cerut pensia alimentara ?
Discuție Divort
Buna seara . Vreau sa ma ajutati cu mai multe informatii. Sotul solicita:
1.divortul in instanta;
2.un program de vizitare pt. Minora in varsta de 4 ani (la fiecare sfarsit de saptamana de vineri pana duminica si jumatate din fiecare vacanta);
3.nu doreste sa mai plateasca pensia alimentara cat timp copila sta in vacanta la el;
4.solicita sa achit eu cheltuielile de judecata.
Mentionez ca nu s-a ocupat de copila,nu m-a ajutat financiar,in momentul de fata nu a mai platit pensia de 9 luni. Mentionez ca l-am dat in judecata pentru pensia de intretinere si s-a stabilit un procent de 25% din salariu.
Vreau sa stiu :
1. Daca am probe ca joaca fel de fel de jocuri de noroc, se poate pronunta divortul din vina lui exclusiva ? Sau ce probe trebuie sa aduc la dosar ca vina sa fie a lui?
2. Ce program stabileste instanta pt. Un copil de 4 ani, avand in vedere ca el nu se ocupa de copila, iar minora nu este atasata de el?
3. Se poate sa nu mai plateasca pensia alimentara cat timp copila sta la el?
5. Se poate admite ca eu sa achit taxele, inclusiv onorariul avocatului ?
Mentionez ca situatia financiara nu-mi permite sa angajez un avocat,deoarece veniturile mele sunt mici.
In momentulde fata trebuie sa formulez o intampinare si o cerere reconventionala.
Ajutati-ma si cu un model de cerere reconventionala si intampinare, deoarece nu stiu ce trebuie sa contina .cat trebuie sa achit in momentul depenerii cererii reconventionale?

[1.2 din Regulament: Scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, sau cu alte artificii este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.]