Recunosc, e vina mea; singura reducere, ar fi una nu foarte mare de 69 Euro pretul echipamentului in chirie. Sa inteleg ca nu se pot ataca in nici un fel clauzele din contract, conform legii 193/2000 art. 4 alin. 1 si 2. Sunt dispus sa achit eventuale daune produse comerciantului: plata echipamentului pe perioada folosita, etc, dar mi se pare absurd sa platesc in avans un serviciu pe care nu il voi mai folosi.
Am mai inteles ca Orange se leaga de faptul ca nu cere o suma fixa pt reziliere, ci plata facturilor in avans pe restul perioadei contractuale; nu se poate demonstra ca practic e tot o suma fixa(abon pe o luna)?
Imi cer scuze daca nu m-am exprimat clar, nu am studii in acest domeniu.
Va multumesc!
Stiu ca s-a m-ai discutat aceasta tema pe forum, insa doresc daca se poate un raspuns la o intrebare specifica(nu am gasit raspunsul in acele forumuri):
Am incheiat de 3 luni, un contract de 2 ani pentru serviciul de internet, nu am primit nici un echipament subventionat sau la oferta.
As dori sa renunt la acest abonament fara a plati contravaloarea abonamentului(fara tva) contractat inmultit cu numarul de luni ramase pana la expirarea perioadei minime contractuale.
Se poate face acest lucru?
Legea 161/2010 pentru modificarea art. 84 din Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului si a Legii nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori nu acopera aceasta problema?