avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reziliere contract Orange inainte de perioada minima ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reziliere contract Orange inainte de perioada minima contractuala fara plata facturilor in avans.

Buna ziua,

Stiu ca s-a m-ai discutat aceasta tema pe forum, insa doresc daca se poate un raspuns la o intrebare specifica(nu am gasit raspunsul in acele forumuri):
Am incheiat de 3 luni, un contract de 2 ani pentru serviciul de internet, nu am primit nici un echipament subventionat sau la oferta.
As dori sa renunt la acest abonament fara a plati contravaloarea abonamentului(fara tva) contractat inmultit cu numarul de luni ramase pana la expirarea perioadei minime contractuale.
Se poate face acest lucru?
Legea 161/2010 pentru modificarea art. 84 din Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului si a Legii nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori nu acopera aceasta problema?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:39, 7 August 2015
daca aveti contract semnat, nu.
De ce ati semnat pe 2 ani, ati avut reducere fata pretul standard al abonamentului?
Nu inteleg de ce ati ales / acceptat o durata atat de lunga.
Recunosc, e vina mea; singura reducere, ar fi una nu foarte mare de 69 Euro pretul echipamentului in chirie. Sa inteleg ca nu se pot ataca in nici un fel clauzele din contract, conform legii 193/2000 art. 4 alin. 1 si 2. Sunt dispus sa achit eventuale daune produse comerciantului: plata echipamentului pe perioada folosita, etc, dar mi se pare absurd sa platesc in avans un serviciu pe care nu il voi mai folosi.
Am mai inteles ca Orange se leaga de faptul ca nu cere o suma fixa pt reziliere, ci plata facturilor in avans pe restul perioadei contractuale; nu se poate demonstra ca practic e tot o suma fixa(abon pe o luna)?
Imi cer scuze daca nu m-am exprimat clar, nu am studii in acest domeniu.
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2015
Mihai_P87, utilizator
In principiu nu puteti rezilia unilateral un contract fara despagubiri daca partea cealalta si-a indeplinit toate obligatiile asumate.
Doar daca serviciile sunt de slaba sau chiar proasta calitate puteti iesi fara probleme din contract.

Ziceti in prima postare:
Am incheiat de 3 luni, un contract de 2 ani pentru serviciul de internet, nu am primit nici un echipament subventionat sau la oferta.

Apoi ziceti
singura reducere, ar fi una nu foarte mare de 69 Euro pretul echipamentului in chirie.

Plateati o suma lunara pentru un echipament care costa 69 de euro iar la sfarsitul contractului ar fi fost al dvs? N-am prea inteles ultima propozitie.
Ceva tot v-au oferit, nu stiu cum calculeaza ei avantajele astea cand clientul vrea sa rezilieze contractul si nu cred ca veti reusi sa anulati suma in instanta suma pentru ca au dreptul la o justa despagubire. Poate sa o reduceti insa nu cred ca merita taraitul prin instanta + costurile aferente pentru ceva nesigur.

Puneti o intrebare la reprezentanta sau la relatii cu clientii, vedeti cat v-ar costa si decideti in consecinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa reziliere vodafone 2018 GiHa GiHa Ce parere aveti despre urmatoarea situatie: Este o poveste mai lunga insa am sa sintetizez cat pot, nu mai detaliez felul in care angajatii Vodafone iti ... (vezi toată discuția)
Anulare contract telefonie mobila manuelle manuelle Buna ziua. Imi puteti spune va rog care sunt conditiile in care se poate anula un contract de telefonie mobila? Mai am 17 luni de perioada contractuala, ... (vezi toată discuția)
Legalitate abonament telefon pe 2 ani alina_25 alina_25 Este legal ca o persoana care inchie un contract de abonament cu o societate sa fie obligata sa accepte prestarea serviciilor acelei societat pe o ... (vezi toată discuția)