avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Legalitate abonament telefon pe 2 ani
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Legalitate abonament telefon pe 2 ani

Este legal ca o persoana care inchie un contract de abonament cu o societate sa fie obligata sa accepte prestarea serviciilor acelei societat pe o perioada de 2 ani de ziledaca nu trebuind sa achte daune acelei societati?
Mentionez ca majoritatea operatorilor conditioneaza inchieiera abonamentului fie la telefon fie cablu fie internet de acceptarea acestei clauze
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 15:08, 11 Iunie 2013
E abuziv. Doar daca beneficiati de avantaje ( telefon gratuit ) ei va pot obliga sa mentineti abonamentul o anumita perioada, sau sa le platiti costul telefonului de ex.
Si cam cum poate o persoana sa se scape de acest abuz avand in vedere ca cam tot fac la fel ca sa dau un exemplu eu fac abonament la o firma pentru furnizare servic cablu tv internet pe acea perioada si intre timp peste 6 luni sa zicem gasesc alta oferta mai buna eu practic sunt legata de acel furnizor pe 2 ani .

Lege nr. 193/2000 reglementeaza clauzele abuzive in contractele incheiate intre comercianti si consumatori. Actul normativ, modificat prin legea Legea nr. 161/2010, prevede drept clauza abuziva impunerea consumatorului, prin contract, a unei clauze referitoare la plata unei sume fixe in cazul denuntarii unilaterale.

Totodata, este interzisa prelungirea automata a unui contract incheiat pentru o perioada determinata, prin acordul tacit al consumatorului, daca perioada limita la care acesta putea sa isi exprime optiunea a fost insuficienta.

Aceeasi lege prevede ca nu poate fi modificat contractul de catre comerciant, fara acordul consumatorului, clauzele privind caracteristicile produselor si serviciilor care urmeaza sa fie furnizate sau termenul de livrare a unui produs ori termenul de executare a unui serviciu.

De asemenea, consumatorul nu poate fi obligat la plata unor sume disproportionat de mari in cazul neindeplinirii obligatiilor contractuale de catre acesta, comparativ cu pagubele suferite de comerciant.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Bun multumesc chestia e ca acestia se folosesc de tot felul de mici abuzuri ca sa ocpoleasca legea respectiv zic reducere de 50% in priomele 6 luni pentru noi abonati sau 1-2 luni gratis sau telefon la pret redus asa zicand ca au oferiot diverse avantaje persoanelor .
E normal sa platiti, daca va bucurati de avantaje. nimic nu e gratis. In cazul in care ati avut reducere, platiti cat ati primit reducere si denuntati contractul sau platiti pana la finalul perioadei de contract. Dvs alegeti.

Alte discuții în legătură

Reziliere contract telefonie mobila alexrose alexrose Buna ziua, Ma confrunt si eu cu urmatoarea situatie: Am un contract de telefonie mobila din 2008. In data de 15-12-2009 am semnat un act aditional prin care ... (vezi toată discuția)
Sticeva de noul proiect de lege prin care s-a scos taxa de reziliere inainte de terminarea unui contract daca a fost publicat in monitorul oficial?? ANNA DOBRESCU ANNA DOBRESCU Proiectul de Lege pentru modificarea art.84 din Legea nr.296/2004 privind Codul consumului şi a Legii nr.193/2000 privind clauzele abuzive din contractele ... (vezi toată discuția)
Clauza in contractele de telefonie si cablu draftacristi draftacristi Buna ziua. Doresc sa pun o intrebare de interes general . Zilele acestea am fost contactat de cei de la Vodafone sa mi se propuna o noua varianta de ... (vezi toată discuția)