avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... taxa reziliere Vodafone 2018
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

taxa reziliere Vodafone 2018

Ce parere aveti despre urmatoarea situatie:

Este o poveste mai lunga insa am sa sintetizez cat pot, nu mai detaliez felul in care angajatii Vodafone iti prezinta oferta, in contract scriu alta, nu ai timp sa citesti intreg contractul si bineinteles ca nu ti se permite negocierea /nici o modificare.

Am facut un abonament pe un an la Vodafone (doar serviciu de telefonie fara nici un terminal), oferta era intr-un fel, adica pachetul includea X GB de trafic pe internet, in contract "ca asa este tipizatul" apar doar 100 MB, (compenseaza cumva cu o extraoptiune adaugata gratuit, dar tot oferta prezentata care era si pe site atunci nu se transpune in contract) pretul este de 7 euro (final...dar in realitate apare si TVA) dar imi face o reducere de 20% "daca semnati acum". Ok, semnez doar ca din nou "tipizatul este cu 7 euro dar scriu cu pixul -20% reducere pe tot anul si pun stampila". Scrie cu pixul, pune stampila, semneaza,,, peste 2-3 zile aflu ca nu se poate aplica pe contract reducerea, ca poate sa mi-i dea doar in nu stiu ce fel.... vine si factura care nu are nici o reducere aplicata (din contra are si niste taxe suplimentare pe acolo despre care nu s-a zis nimic) .

Prin urmare una am vorbit si alta s-a facut, practic nu am primit nici o reducere (ca tot invoca cei de la Vodafone ca le-am creat un prejudiciu - dar nu pot preciza in ce consta acest prejudiciu), am cumparat un serviciu la pret de lista / pret intreg.
Eu vreau sa imi apara in fiecare luna pe factura suma de 5.6 euro, nu 7 euro, in situatia de fata ma gandesc ca as putea sa depun si o plangere la Politie pentru inselaciune, ce credeti ?

In urma acestora, trimit mail la Vodafone ca vreau sa renunt la contract, din moment nu respecta intelegerea, si logic, mi se cere o taxa de reziliere.

Mai jos un raspuns primit de la Vodafone:
."...pentru rezilierea abonamentului anterior expirarii perioadei contractuale, conform prevederilor contractuale, se va solicita achitarea unei despagubiri egala cu valoarea prejudiciului cauzat.

De asemenea, pentru clarificarea situatiei expuse dorim sa va informam faptul ca Legea 161 din 12 iulie 2010 (modificarea art. 84 din Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului si a Legii nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori (publicata in monitorul oficial 497 din 19 iulie 2010) considera abuzive doar acele clauze care impun consumatorului plata unor sume fixe in cazul in care se doreste rezilierea contractului inainte de expirarea perioadei minime contractuale. Astfel, va reamintim faptul ca, in contractul pentru servicii Vodafone, justa despagubire este variabila si este calculata in functie de anumite criterii: numarul de luni ramase pana la expirarea perioadei minime contractuale, tipul terminalului achizitionat la pret promotional, contravaloarea lunara a abonamentului."

Am citit ca anterior mai multe clauze dincontractele firmelor de telefonie mobila au fost declarate neconstitutionale, dar oare sa fi gasit Vodafone "cheia" ? (justa despagubire este VARIABILA....suma/taxa FIXA fiind cea declarata abuziva).

Va rog sa imi spuneti ce parere aveti, ce pot face in situatia de fata, Vodafone vrea cu orice pret sa castige 100 de euro si sa ma tina la ei un an, pentru ca mai mult nu au cum.

Multumesc

Alte discuții în legătură

Vodafone nu returneaza intreaga suma marianUtilizator marianUtilizator Buna ziua, Am achizitionat un telefon mobil de la Vodafone pe abonament. Mentionez ca perioada contractuala de 2 ani a trecut, iar intre timp eu nu mai sunt ... (vezi toată discuția)
Inselat de vodafone romania cosmindaniel12 cosmindaniel12 Buna ziua, In data de 11.09.2014, am fost contactat de angajatii Vodafone Romania. Mi-au propus semnarea unui contract pe 2 ani, pentru un abonament de ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract euprotopopescu69 euprotopopescu69 Lege nr. 193/2000 reglementeaza clauzele abuzive in contractele incheiate intre comercianti si consumatori. Actul normativ, modificat prin legea Legea nr. ... (vezi toată discuția)