avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Activitate piroska48

Activitate piroska48

Multumesc frumos, la fel o zi buna!
Cred ca intrebarea mea a fost destul de clara: ma intereseaza indemnizatia de handicap....pensia de invaliditate gradul II o primesc de opt ani, deci stiu cat primesc lunar.dar avand capacitatea de munca pierduta in totalitate, mi s-a spus ca am dreptul la indemnizatie de handicap.Astfel m-ar interesa cat este suma aceasta, si cand o voi primi dupa finalizarea dosarului. Multumesc! Cu stima.
m-ar interesa cat este indemnizatia de handicap, pentru un pensionar de boala, cu pensie de invaliditate gr ii, capacitatea de munca pierduta in totalitate, si in cat timp il primeste, dupa finalizarea dosarului? ( durata cotizatiei: 26 ani lucrati, din care 15 ani in gr. a ii-a)
multumesc. cu respect!

[Mesaj editat – Vă rog să nu mai scrieți exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar.]
Va multumesc frumos pentru raspuns. Am inteles raspunsul dvs, cu toate ca pentru mine unele lucruri juridice imi sunt neclare...Asa am stiut si eu, cum ati scris. Dar totusi nelamurirea mea este, ca pe decizie scrie ( e in fata mea ) : "pierderea in totalitate a capacitatii de munca+pierderea in totalitate a capacitatii de autoingrijire", si paralel totusi sunt incadrata in "pensie de invaliditate gr.II. ( doi )", nu gr .I. Atunci, pana la urma ce se va lua in considerare pentru indemnizatie de insotitor : gradul de invaliditate ( II. doi ); sau mentiunea cealalta, care e caracteristica "pensiei de invaliditate gr.I (unu), pe care eu nu o am...?
Mai e precizata pe decizie;"Deficienta functionala accentuata" si pe o scrisoare medicala:"Necesita supraveghere permanenta din partea apartinatorilor." Eu locuiesc singura si as avea nevoie de insotitor.
Va multumesc anticipat pentru raspuns, cu stima.
avand pensie de invaliditate gr.II, cu pierderea in totalitate a capacitatii de munca+pierderea in totalitate a capacitatii de autoingrijire, cu deficienta functionala accentuata, am dreptul la pensie de handicap, indemnizatie de handicap? Ce drepturi am si unde trebuie sa ma adresez? Mentionez, ca la o expertiza s-a mentionat si urmatorul lucru:"Supraveghere permanenta al apartinatorilor" Eu locuiesc singura si din cate am inteles, la insotitor nu au dreptul decat cei incadrati in pensie de invaliditate gr.I.