Acum am inteles despre ce este vorba. Ar trebui deci sa aflu care a fost data exacta de intrare in CRC pentru a face calculul. Va multumesc mult pentru ajutor!
Va multumesc pentru raspuns! Nu, banca la care am incercat nu este aceeasi cu cea la care am avut datorii. Dar, cu tot respectul, nu vad legatura cu intrebarea mea. Datoriile au fost achitate in intregime. Singura mea nelamurire este cu privire la termenul de iesire din CRC, mai exact cu faptul ca, in opinia mea, acest lucru ar fi trebuit sa se intample deja de la inceputul anului 2015... Avand in vedere detaliile prezentate in mesajele mele anterioare, considerati corect rationamentul meu? Si daca da, in ce masura pot intreprinde eu vreo actiune care sa corecteze actuala stare de fapt? Va multumesc inca o data pentru ajutor!
Va multumesc pentru raspuns! De la banca la care am incercat contractarea creditului mi s-a spus ca in CRC apare anul 2008 (fara a se preciza data), iar intarzierile dateaza din toamna anului 2007. Dupa calculul meu, ar rezulta ca ar fi trebuit sa nu mai figurez in CRC incepand cu 01.01.2015. Este corect rationamentul meu? In cazul in care este, cum as putea rezolva aceasta situatie?
Va rog sa ma sfatuiti in legatura cu urmatoarea situatie: in anul 2007 am contractat un credit de nevoi personale la BCR, la care am avut intarzieri de plata. In februarie 2015 am stins datoria, primind in acest sens, de la o firma de recuperare de creante care preluase dosarul, o adresa prin care se specifica faptul ca nu mai am niciun debit la ei.
In iulie 2015, obtinand de la o alta banca o confirmare ca nu apar in Biroul de Credit si gasind un apartament pe placul nostru, am decis impreuna cu sotia (pe care am cunoscut-o dupa ce am facut creditul) sa contractam un credit Prima Casa. Supriza, insa, am aflat de la banca faptul ca apar in continuare in CRC cu datoria respectiva, raportata in 2008! Desi am transmis catre banca (la solicitarea lor) adresa respectiva, in care se specifica negru pe alb faptul ca nu mai am nicio datorie, banca a hotarat sa nu ne finanteze, consultantul spunandu-ne ca singura solutie ar fi ca sotia sa se incadreze singura pentru credit, ceea ce nu se poate, venitul ei nepermitand acest lucru.
Intrebarile mele ar fi urmatoarele:
- Nu era normal sa fiu scos din CRC la 7 ani dupa raportare, in conditiile in care datoria a fost achitata? Cum se calculeaza cei 7 ani cat timp sunt inscris in baza de date a CRC, de la raportare sau de la stingerea datoriei?
- Ce pot face, cui ma pot adresa pentru a rezolva aceasta situatie?