Necunoasterea legii nu e o scuza. Dar e aberanta pretentia care emana din multe legi ca cetateanul sa fie expert in orice,,,,,ptr ca legea daca nu defineste clar termenii are pretentia ca fiecare cetatean sa fie absolut identic in gandire si sa inteleaga exact aceleasi lucruri.
Ideea pe care am exprimat-o a fost foarte simpla. Corpurile (ca la fizica daca ai dat pe la scoala) fie ele gazoase, solide sau lichide---au niste proprietati. Marea lor majoritate au proprietatea de a satisface o nevoie intr-un fel sau altul cel putin unuia din cele 7 miliarde de locuitori ai planetei deci constituie un BUN. Faptul ca cineva arunca la gunoi (sau i le arunca copilul) o haina de piele sa zicem sau un sifon din ala rusesc de 3 litri nu inseamna ca ele nu mai au valoare. Banii vechi scosi din circulatie pot avea valoare de care proprietarul sa afle dupa ce i-a aruncat ,,,,si sa vina cu pretentii la tine de exemplu invocand ca nu i-a aruncat ci din greseala s-au scapat acolo etc.
Oricum reformulez intrebarea:
Dumneavoastra (cetitorii si scriitorii acestui forum) ce ati preda la politie si ce nu? Discutii libere concrete, ce obiecte si ce sume de bani (dela ce valoare in sus?)
Interventie moderator:conform art.2.1 din Regulamentul de forum, un comportament civilizat impune combaterea ideilor exprimate anterior si nu a persoanelor care le-au postat. Multumesc pentru intelegere.
Stimate domn, era doar inceputul de lista. In ordine crescatoare 1 ban, 1 leu,,,,am pus puncte puncte pana la milioane extremele s-ar putea sa fie clare ptr majoritatea 1 ban nu declari 1 miliard declari.E bineinteles ptr dumneata sa nu te duci cu un ziar, ok. deci e o linie subiectiva pe care ai tras-o dumneata. Legea trebuie sa fie clara si aceeasi ptr toti.
Multumesc oameni buni. Dar o definitie a bunului exista? daca nu exista e o mare tampenie,,,,Bun gasit e si o sticla de plastic PET care face 5 bani la reciclare, un ziar gasit e un bun si costa 1 leu si tot asa in crestere putem da n exemple pana la milioane,,,,Daca nu tragi o linie undeva tu ca legiuitor se ajunge la abuzuri si din punctul meu de vedere neprevederea acestor limite incalca grav drepturile omului si constitutia.
Salutare! Ce prevede legea cu privire la bunurile gasite? Si ce numar are aceasta lege? Ti le poti insusi sau e infractiune? Daca le gasesti pe strada sau la gunoi e tot una? Exista un prag al valorii (eu de exemplu mereu gasesc la Kaufland monede de 1 ban pe jos---daca le iau sunt un infractor?