avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Activitate paladinul

Activitate paladinul

da. aveti dreptate. greseala mea a fost ca nu am incunostiintat firma asiguratoare, insa in contractul de inchirirere se specifica ca pretul chiriei include si prima de asigurare, daca as fi stiut ca nu e valabila asigurarea as fi incheiat o noua asigurare pe numele meu si as fi diminuat costurile chiriei, multumesc
buna ziua, solicit ajutorul vostru in aceasta problema. multumesc
X (locator-utilizator) da in chirie un bun (camion) lui Y. camionul se inchiriaza in stare normala de functionare, in pretul chiriei incluzandu-se si prima de asigurare, care este platita de locator.
marfa asigurata ia foc, iar Y (eu) fac o cerere de despagubire catre firma asiguratoare Z, avand in vedere ca s-a produs riscul asigurat. Z, societatea asiguratoare refuza sa plateasca, intrucat polita a fost incheiata cu X, iar nu cu Y, care a condus autoturismul cand s-a intamplat accidentul.
in aceste conditii am urmatoarea intrebare. pentru a recupera despagubirea cine pe cine trebuie sa dea in judecata si in ce calitate? pot da in judecata pe firma asiguratoare, subrogandu-ma in drepturile locatorului, sau ambii trebuie sa actionam in judecata pentru ca acestia sa plateasca?
multumesc.