avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Asigurare CMR. locatarul poate da in judecata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Asigurare CMR. locatarul poate da in judecata asiguratorul pentru plata despagubirii catre tertul beneficiar?

buna ziua, solicit ajutorul vostru in aceasta problema. multumesc
X (locator-utilizator) da in chirie un bun (camion) lui Y. camionul se inchiriaza in stare normala de functionare, in pretul chiriei incluzandu-se si prima de asigurare, care este platita de locator.
marfa asigurata ia foc, iar Y (eu) fac o cerere de despagubire catre firma asiguratoare Z, avand in vedere ca s-a produs riscul asigurat. Z, societatea asiguratoare refuza sa plateasca, intrucat polita a fost incheiata cu X, iar nu cu Y, care a condus autoturismul cand s-a intamplat accidentul.
in aceste conditii am urmatoarea intrebare. pentru a recupera despagubirea cine pe cine trebuie sa dea in judecata si in ce calitate? pot da in judecata pe firma asiguratoare, subrogandu-ma in drepturile locatorului, sau ambii trebuie sa actionam in judecata pentru ca acestia sa plateasca?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: paladinul , utilizator 23:55, 12 August 2015
Frma de asigurari despagubeste marfa deteriorata conform contractului de asigurare, Polita de asigurare CMR nu a fost incheiata cu dv ( firma dv) asadar, firma de asigurari nu va este datoare cu nimic. Asiguratul nu transporta marfa care s-a deteriorat , asadar nu are dreptul sa solicite despagubire de la asigurator.Daca in momentul in care ati facut contractul de inchiriere ati fi anuntat in scris compania de asigurari si aceasta ar fi acceptat sa se schimbe asiguratul , da , ati fi avut dreptul la deespagubire
da. aveti dreptate. greseala mea a fost ca nu am incunostiintat firma asiguratoare, insa in contractul de inchirirere se specifica ca pretul chiriei include si prima de asigurare, daca as fi stiut ca nu e valabila asigurarea as fi incheiat o noua asigurare pe numele meu si as fi diminuat costurile chiriei, multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire rca sandu bercaru sandu bercaru in urma unui accident din care a rezultat dauna totala la un camion si la marfa transportata firma de asigurari a platit pana la ora actuala doar despagubirea ... (vezi toată discuția)
Livrare intracomunitara catalina.lazar catalina.lazar Se realizează transportul de bunuri de la societatea X din Polonia la societatea Y din Germania, care mai apoi transporta la societatea Z din România. Se ... (vezi toată discuția)
Contract de trnsport international cmr Pintico Pintico Va rog sa imi spuneti daca CMR-ul, contract de transport international, este denumit ca fiind document intracomunitar, atesta provenienta marfurilor, ca fiind ... (vezi toată discuția)