avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire rca

in urma unui accident din care a rezultat dauna totala la un camion si la marfa transportata firma de asigurari a platit pana la ora actuala doar despagubirea pe camion,intrebarea mea este daca suma achitata pentru masina de 19000 euro calculata la valoarea de nou de 109000 euro si o vechime de 8 ani si 3 lunii este corecta si daca prin perioada de nefolosinta se intelege perioada cuprinsa intre data accidentului si data platii.multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:08, 13 Aprilie 2010
Camionul dvs. valoreaza, conform grilei rca din ultimul ordin, 28% din pretul de nou. Adica cca 31.000eur iar dvs ati fi indreptatit sa primiti 75% din aceasta valoare in cazul daunei totale + epava. Acest lucru daca accidentul se despagubeste pe o polita rca. Daca despagubirea s-a produs pe casco, depinde de suma asigurata din contract.Totusi, valorile pe casco sunt mai mari decat cele pe rca in 99% din cazuri.
Conform aceluiasi ordin CSA, puteti formula pretentii pt lipsa de folosinta a bunului distrus "numai pt timpul normat necesar efectuarii reparatiei pagubei produse".
Mai mult ca sigur trebuie dati in judecata ca sa plateasca mai mult;
Daca polita era CASCO, depinde la ce suma a fost facuta asigurarea, pt. ce riscuri si ce excluderi cuprinde polita. In mod sigur pe polita CASCO nu se asigura si marfa. Pt. asta exista alt tip de polita( Ex. CMR). Daca vi s-a oferit acea suma si ati acceptat-o veti avea mult de luptat dar nu e o lupta pierduta dinainte.Va trebuie un avocat foarte bun. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire dauna totala asiban raditalidia raditalidia Am o masina luata in leasing in anul 2007 , valoarea de noua a masinii a fost de 12000 euro . La incheierea politei casco de catre Asiban s-a facut o greseala ... (vezi toată discuția)
Nelamurire dosar dauna totala casco pe regres gogoletu gogoletu La inceputul lunii martie am avut un accident. Am decis sa apelez la polita Casco pe regres deoarece vinovatul era asigurat la o societate cu care service-ul ... (vezi toată discuția)
Asigurare insuficienta tromar tromar As dori sa stiu o parere autorizata referitor la un caz de despagubire CASCO. In cazul in care am fost accidentat din spate, din neatentia unui sofer ce ... (vezi toată discuția)