avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare insuficienta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare insuficienta

As dori sa stiu o parere autorizata referitor la un caz de despagubire CASCO. In cazul in care am fost accidentat din spate, din neatentia unui sofer ce conducea un camion, (greseala recunoscuta de politie in anul 2009 - necontestata), iar asiguratorul RCA al camionului nu doreste sa-mi plateasca integral reparatia, iar asiguratorul CASCO al autoturismului meu, de la vremea aceea nu mai doreste sa-mi deschida un dosar de dauna pentru diferenta neachitata din RCA (pt doua motive: - 1. La aceasta data nu mai sunt asiguratul lor, 2. Afirma ca nu se mai poate deschide inca un dosar pentru acelasi aciident - ci tr sa ma judec cu RCA -ul vinovatului) ce ar trebui sa fac ?Mentionez ca am anuntat ambii asiguratori in 48 de ore de la accident si reparatia am facut-o la service-ul indicat de RCA. Nu am nici o modificare la masina - neautorizata de RAR !
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:08, 2 August 2010
trebuie sa il dati in judecata pe asiguratorul CASCO si pe cel care v-a lovit
M-am gindit si eu la asta, indignat fiind de raspunsul asiguratorului CASCO, - dar pentru a lua in calcul si ceea ce afirma acesta - respectiv actionarea in judecata a asiguratorului RCA care nu despagubeste dauna incadrata in suma maxima autorizata prin lege si reparatia efectuata la atelierul indicat de acesta, mi-ar trebui un argument solid si de necotestat !
Multumesc !
Asiguratorul RCA nu va poate mai mult decat prevede ordinul CSA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire rca sandu bercaru sandu bercaru in urma unui accident din care a rezultat dauna totala la un camion si la marfa transportata firma de asigurari a platit pana la ora actuala doar despagubirea ... (vezi toată discuția)
Daca rca-ul extern nu imi acopera dauna, pot deschide dosar pe casco pt diferenta? luoana luoana Daca RCA-ul nu acopera reparatia, pot deschide dosar pe Casco pt diferenta....eventual sa impart daunele...anumite reparatii sa le fac pe rca, celelalte pe ... (vezi toată discuția)
Rca si casco Izike Izike Poate sa-mi spuna cineva, daca am ambele asigurari si am avut un accident, pe care nu eu am provocat, asiguratorul plateste dupa ambele asigurari, sau raman ... (vezi toată discuția)