avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Livrare intracomunitara
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Livrare intracomunitara

Se realizează transportul de bunuri de la societatea X din Polonia la societatea Y din Germania, care mai apoi transporta la societatea Z din România. Se întocmesc 2 rânduri de CMR-uri. Transportul e plătit de Y pe ambele rute. Poate face X factura directa de livrare intracomunitara de pe cod TVA Polonia către Z, cod TVA România?
Cel mai recent răspuns: catalina.lazar , utilizator 21:44, 19 Martie 2019
Eu inteleg ca aici au loc doua tranzactii. X ii vinde marfa lui Y. Firma Y ii vinde marfa lui Z. In acest caz nu se poate face o singura factura.
Inteleg ca Y doar transporta marfa iar nu o revinde. In acest caz, da, se poate face factura direct X catre Z.
Formularea de mai sus nu e suficient de clara . Asa ca ar fi bine daca doamna ar reveni cu precizari un pic mai detaliate.
X, Y și Z, sunt societăți distincte, părți afiliate. Y nu e transportator. Pentru optimizarea costurilor de transport, s-a decis acest circuit logistic - sunt transporturi regulate pe relația Polonia - Germania si Germania - România de piese si in camion s-au încărcat și aceste bunuri in discuție. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie-livrare intracomunitara andreeakc andreeakc Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: O firma X din Romania cumpara marfa(auto second hand) din Germania de la firma Y si o revinde la firma Z din ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara ARIANA_2007 ARIANA_2007 Am nevoie de ajutor. Am o achizitie de marfa din Germania care trebuie sa ajunga in Romania la firma X. CMR-ul a fost intocmit cu adresa de livrare a firmei ... (vezi toată discuția)
Contract de trnsport international cmr Pintico Pintico Va rog sa imi spuneti daca CMR-ul, contract de transport international, este denumit ca fiind document intracomunitar, atesta provenienta marfurilor, ca fiind ... (vezi toată discuția)