avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contract de trnsport international CMR
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contract de trnsport international CMR

Va rog sa imi spuneti daca CMR-ul, contract de transport international, este denumit ca fiind document intracomunitar, atesta provenienta marfurilor, ca fiind alta tara decat cea de destinatie.
Cel mai recent răspuns: Pintico , utilizator 07:23, 16 Decembrie 2015
CMR-ul este un contract de asigurare a marfii pe timpul transportului.(cu anumite clauze,evident).Provenienta marfii , destinatia acesteia , o dovedesc actele de insotire a marfii, avize, facturi.ec


Multumesc pentru raspuns, dar in cazul unui contract bipartid, firma X, din spatiul comunitar, factureaza la firma Y,din Romania, care la randul ei factureaza firmei Z, tot din Romania, poate atesta provenienta marfurilor ca fiind, din afara Romaniei, dar din spatiul comunitar, cu contractul dintre X si Y, cu facturi emise de X catre Y ? La randul ei firma Y are contract comercial cu firma Z si factureaza catre firma Z, cu toate ca marfa incarcata de la firma X, din spatiul comunitar, se descarca direct la firma Z. Pe CMR apare la firma de unde se incarca - fima X, firma unde se descarca- firma Z, loc incarcare punct lucru X, si loc descarcare, punct lucru Z, conform cu Art.6 - date ce trebuie sa contina scrisoarea de trasura - Conventia din 19 mai 1956, de la Geneva - CMR

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare cmr onilogi onilogi Buna ziua! In urma cu 2 ani am avut un accident rutier cu un ansamblu cap tractor+ semiremorca incarcata cu marfa din Italia cu destinatie Vatra Dornei, ... (vezi toată discuția)
Cmr-ul este obligatoriu pentru transportul de marfa intre tarile ue misstral misstral Daca trimit o marfa din Romania in Italia , avand ca document insotitor un aviz ,mai am nevoie si de CMR? Cum pot face dovada efectuarii transportului daca ... (vezi toată discuția)
Cmr Adeee3 Adeee3 Buna ziua! Ma ajutati cu niste explicatii? Din 2012 am auzit ca CMR-ul se foloseste si pe plan intern nu doar international, deci inlocuieste foaia de ... (vezi toată discuția)