avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... CMR
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

CMR

Buna ziua!

Ma ajutati cu niste explicatii? Din 2012 am auzit ca CMR-ul se foloseste si pe plan intern nu doar international, deci inlocuieste foaia de parcurs utilizata pana acum pe intern. As vrea sa stiu daca este adevarat si, daca in caz de receptie a unei marfi (benefiar) am dreptul sa pastrez un exemplar? Din cate stiam da, dar astazi mi s-a refuzat acest lucru de catre un furnizor, care a spus ca nu este obligat sa prea niciun exemplar din CMR deoarece nu suntem noi expeditorii, ci ei.
Astept niste raspunsuri daca aveti informatii in acest sens.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: aijin , utilizator 12:21, 20 Februarie 2013
Buna seara. CMR-ul, denumit şi scrisoare de trăsură CMR, reglementează transportul mărfurilor de orice fel, cu autocamioane. Se foloseşte când locul de încărcare şi locul de descărcare sunt în ţări diferite. Cel puţin una dintre aceste ţări trebuie să fie membră CMR. Acest lucru este valabil indiferent de sediul sau cetăţenia părţilor. Acordul este valid în toate ţările membre ale Uniunii Europene, precum şi în alte câteva ţări. În cazul în care o situaţie nu este reglementată suficient prin CMR, este aplicabilă în completare legislaţia naţională.
Răspunderea în cazul daunelor produse în timpul transportului este, de asemenea, reglementată prin scrisoarea de trăsură CMR.
CMR-ul este destinat exclusiv transportului de mărfuri cu autovehicule rutiere, containerele şi suprastructurile modulare nefiind considerate vehicule.
Datele cuprinse în scrisoarea de trăsură CMR sunt: expeditorul, destinatarul, documentele însoţitoare, tipul şi cantitatea mărfurilor transportate, numărul de înmatriculare al autovehiculului, transportatorul. Aceste date trebuie completate corect în scrisoarea de trăsură.
Buna ziua. Am urmatoarea problema legata de CMR. Livram in Bulgaria, marfa care pleaca direct de la depozitul furnizorului nostru. Poate fi trecut pe CMR la expeditor furnizorul nostru, daca in avize figuram noi ca furnizor pt clientul nostru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cmr-ul este obligatoriu pentru transportul de marfa intre tarile ue misstral misstral Daca trimit o marfa din Romania in Italia , avand ca document insotitor un aviz ,mai am nevoie si de CMR? Cum pot face dovada efectuarii transportului daca ... (vezi toată discuția)
C.m.r. DOBRE CRISTINA DOBRE CRISTINA Buna ziua. Societatea la care lucrez trebuie sa livreze in Bulgaria niste produse. Am inteles ca este necesar intocmirea unui C.M.R. Se poate sa ma ajutati ... (vezi toată discuția)
Scrisori de transport marisebas speed marisebas speed Ini poate spune cineva ce regim au scrisorile de transport si in ce registre se inregistreaza (vezi toată discuția)