avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ACHIZITIE INTRACOMUNITARA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ACHIZITIE INTRACOMUNITARA

Am nevoie de ajutor. Am o achizitie de marfa din Germania care trebuie sa ajunga in Romania la firma X. CMR-ul a fost intocmit cu adresa de livrare a firmei X. In timp ce marfa era pe drum s-a schimbat firma destinatara. Nu mai conteaza cine a schimbat destinatia......ideea e ca marfa nu mai trebuie sa ajunga la X ci la Y in alt oras. Y e tot din Romania. Intrebarea mea.....eu nu mai pot sa obtin modificarea pe CMR. Exista un risc pentru mine daca pe CMR e trecuta firma X ca destinatie si marfa ajunge de fapt la Y, care si semneaza de receptie?

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: smart accounting business srl , Contabil 22:08, 4 Octombrie 2009
Exista legatura intre firma x si y?
nu este nici o legatura....ba mai mult sunt firme concurente.
Ideea e ca CMR este doar o scrisoare de transport international. Daca delegatul, probabil soferul, accepta ca pe CMR sa confirme primirea alta firma, nu este o problema. Singura problema este daca factura externa (invoice) va fi emisa pe numele firmei care a confirmat primirea si daca aceasta este de acord sa o si plateasca. Aceasta presupune o discutie prealabila intre aceasta din urma si furnizor, pt rezolvarea acestei probleme. Atentie la documentele care au legatura cu vama. S-ar putea sa fiti nevoiti sa informati organele vamale despre modificare, intrucat sunteti obligati oricum sa depuneti la finante declaratia 390, in care se specifica acest lucru.
Exista riscul sa nu mai fiti acoperit de asigurare (nu ati intocmit un act aditional cu mentionarea noii destinatii).

Bafta!
La achizitia intracomunitara, vama nu mai are niciun amestec.Firma X la care nu a ajuns marfa, solicita stornarea facturii de marfa emisa pe numele ei( daca insotea transportul).Daca nu ii notificati pentru neprimire marfa.Pana atunci faceti autofacturare cu valoarea in minus a facturii emise.Firma Y ,e problema lor.(vor proceda la fel , fac autofacturare cu valoarea marfii pana primesc factura)Exista corelatie intre CMR si factura de achizitie intracomunitara dpdv a taxarii inverse.

Alte discuții în legătură

Conditie livrare ex works - marfa nu a mai ajuns la cumparator - cine raspunde? ContSters159316 ContSters159316 transport international de marfuri- livrare ex works- transportator angajat de cumparator. intrucat vanzatorul nu a intocmit corect docum CMR - marfa a fost ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara? Munteanu V Munteanu V Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati daca se poate in rezolvarea unei dileme.Poate cineva a avut acest caz. Eu sunt societatea X din Romania inregistrata ... (vezi toată discuția)
Import cladire metalica proprie caraybean caraybean Vreau sa aduc din strainatate EU, o cladire metalica pe care am cumparat-o acolo si pe care vreau sa o montez in Romania. Stie cineva sa ma sfatuiasca cu ... (vezi toată discuția)